Arama

Kudüslü ressam: "Zulme resimlerimle direniyorum!"

Resim yapmanın direnişin bir parçası olduğunu söyleyen Kudüslü ressam Sündüs Recebi, “Zulme resimlerimle direniyorum. Filistin davamı bu şekilde savunuyorum” dedi.

Kudüslü ressam: Zulme resimlerimle direniyorum!
Yayınlanma Tarihi: 14.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.01.2018 17:24

Kudüslü ressam Sündüs Recebi'nin Kudüs ve İstanbul temalı "Benim Şehirlerim" adlı resim sergisi, Yunus Emre Enstitüsü ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in üstlendiği sergi, Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde 30 Ocak tarihine kadar kapılarını açık tutacak. Sergiye 28 eseriyle katılan sanatçı, İstanbul ve Kudüs arasında derin bir bağ olduğunu söyleyerek "Türkiye'yi özellikle İstanbul'u çok seviyorum. Sergideki ilk eserimde de Türk bayrağını resmettim. Bu sevgimi eserlerime taşımaya çalıştım. Kudüs ve İstanbul arasındaki bu benzerlik aslında tuvallere yansıtılamayacak kadar büyük" ifadelerini kullandı.


YÜREĞİM UMUT DOLU

Filistin ve Türkiye'nin gelenek ve görenekleri arasında ciddi benzerlikler olduğunu ifade eden Recebi, "İki şehrin mimarisi, yolları, camileri, çeşmeleri arasında büyük benzerlik var. Kudüs'te olduğu gibi İstanbul'da da Osmanlı dokunuşları var" dedi. Yeni Şafak'ın haberine göre, Kudüs İslamî Vakıflar Dairesi'nde Mescid-i Aksa'nın çini ve mozaik restorasyonunda da çalışan Recebi, "Çocukluğumdan beri resim yapıyorum. İlk etapta fotoğrafını çektiğim yerlerin sonrasında resmini yaparak bu sergiyi oluşturdum. Eserlerimi çok yoğun duygular içinde yaptım. Kudüs, büyük çatışmaların ve krizlerin yaşandığı bir yer olmasına karşın orada büyük bir aşk ve sevgi var. Amacım resimlerime bakan insanların bunu hissetmesini sağlamaktı. Yaşadığımız her türlü zorluğa rağmen umudumuzu her zaman muhafaza etmeye çalışıyoruz. Bizi güzel günlerin beklediğime inanıyorum" diye konuştu.


KUDÜSLÜ SANATÇILAR DÜNYAYA AÇILACAK

Bu serginin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini söyleyen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş "Yeni açılacak Ramallah merkezimizle Kudüslü sanatçılarımızın dünyaya açılmasına vesile olacağız. Onların başka kültürlerle tanışmasına imkan tanıyacağız. Bu sergiye destek vererek Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Filistinli gençlerimizin savaştan uzak sanatsal faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN