Arama

Rusya: PYD/PKK ile DEAŞ anlaştı

Rusya: PYD/PKK ile DEAŞ anlaştı
Yayınlanma Tarihi: 31.5.2017 19:22:00 Güncelleme Tarihi: 31.05.2017 19:23

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, terör örgütü PYD/PKK ile DEAŞ’ın Rakka konusunda anlaştığını açıkladı. Lavrov, anlaşma çerçevesinde PYD’li teröristlerin DEAŞ’ın şehirden çıkmaları için koridor açtığını da söyledi.


Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, terör örgütü PYD/PKK ile DEAŞ’ın Rakka konusunda anlaştığını duyurdu. Lavrov söz konusu anlaşmanın güvenilir verilere dayandığını da belirtti.

Lavrov, "Savunma Bakanlığımız, PYD’nin DEAŞ’a Rakka’dan dışarı çıkan güvenli bir koridor açmak için anlaştığı bilgisini doğruluyor. Bu bilgi güvenilir verilere dayanıyor. Dahası, bu bilgi duyulduğu zaman DEAŞ militanları Rakka’yı terk etti ve Palmira’ya doğru ilerledi. Rus ordusu bu hareketliliği gözlemledi ve konvoyu vurdu. Bu nedenle Palmira’ya asla ulaşamadılar" dedi.

ABD’nin uygulamalarını izleyeceğiz

Lavrov, DEAŞ konvoyunun Rakka’dan çıkmasının Suriye’de terörle mücadele eden taraflar arasında koordinasyon eksikliği olduğununa delil oluşturduğunu belirtti.

ABD’nin Rakka planını değiştirdiği ve kenti kuşatarak IŞİD DEAŞ kurtulmasını engelleyeceğini kaydeden Lavrov, ABD’nin uygulamalarını ’izleyip göreceklerini’ söyledi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN