Arama

Trump'ın damadı da FBI soruşturmasına takıldı

Trump’ın damadı da FBI soruşturmasına takıldı
Yayınlanma Tarihi: 26.5.2017 10:01:00

ABD’yi sarsan soruşturmada araştırılan isimler arasında, Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüşen Başkan Trump’ın damadı Kushner’in de olduğu ortaya çıktı... Washington’da bomba etkisi yaratan gelişme, FBI Başkanı’nı iki hafta önce kovan Trump’ın gizli servisle ilişkilerini daha da gerecek... ?


ABD’yi sarsan soruşturmada araştırılan isimler arasında, Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüşen Başkan Trump’ın damadı Kushner’in de olduğu ortaya çıktı... Washingtonda bomba etkisi yaratan gelişme, FBI Başkanı’nı iki hafta önce kovan Trump’ın gizli servisle ilişkilerini daha da gerecek...

DAMAT RUS BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞMÜŞ

BD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile buluşunca Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) soruşturmasına takıldı. Seçim kampanyası döneminde Trump’ın yakın ekibi ile Moskova arasında bir irtibat olup olmadığına odaklanan FBI’ın soruşturması, ilk kez Trump’ın aile üyelerinden birinin adını gündeme getirdi.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre Kushner, FBI’ın Rusya soruşturmasına doğrudan dahil edilmeden sadece Rus Büyükelçi ile görüşmeleri kapsamında soruşturuldu.

KUSHNER-KISLYAK GÖRÜŞMESİ

Buna göre Kushner’n Rus Büyükelçi Kislyak ve bir Rus banka yöneticisi ile geçen yıl aralık ayında yaptığı bazı görüşmeler, FBI’ın karşısına çıktı. Ardından söz konusu randevuları incelemeye başlayan FBI, bu görüşmelerle soruşturma arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığını anlamaya çalıştı.

FBI’ın eski patronu James Comey’i 10 Mayıs’ta kovan Trump, Rusya soruşturması nedeniyle zor günler geçiriyor. Trump’ın damadının görüşmelerinin FBI incelemesine alındığının ortaya çıkmasının Beyaz Saray ile FBI arasındaki gerilimi iyice artıracağı yorumları yapılıyor.

TRUMP’IN AZLİ KONUŞULUYOR

Washington’da, FBI Başkanı James Comey’nin ortaya çıkan notlarıyla köşeye sıkışan Trump’ın görevinden azledilebileceği konuşuluyor. Cumhuriyetçi Parti’den de bazı isimler, Trump’ı terk edeceklerinin sinyalini verdi.

ABD’de aylardır bir numaralı gündem maddesi, Rusya’nın 8 Kasım 2016’daki seçimlerde rolünün olup olmadığı. Siber saldırıları FBI ve ABD kongresi soruşturuyor.

Reuters haber ajansı, geçtiğimiz haftalarda servis ettiği bir özel haberde Trump ekibiyle Rusya arasında 18 kez iletişim kurulduğunu duyurmuştu.

BİTMEYEN HİKAYE: RUSYA

8 Kasım’daki tarihi seçimlerde Demokrat aday Hillary Clinton’ı sürpriz şekilde mağlup eden Donald Trump, Rusya’nın gölgesinden kurtulamıyor.

Seçim kampanyasında Rusya ile iyi ilişkiler kurmak istediğini söyleyen Trump’ın kampanya müdürü Paul Manafort, Moskova adına attığı adımlar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı ve ilk zayiat olarak kayıtlara geçti.

ABD’nin seçim sistemine siber saldırılar düzenleyen Moskova’nın Trump’a yardım ettiği istihbarat örgütleri tarafından dile getirildi, medya Trump’ın ekibiyle Moskova arasındaki ilişkileri didikledi.

Trump’ın Moskova’daki güzellik yarışmasına gittiği zaman seks kasetinin çekildiği haberleri, haftalarca dünyayı çalkaladı. BBC muhabiri Paul Wood, CIA’in elinde ABD başkanlık kampanyasına Kremlin’den para gittiğini gösteren bir konuşma kaydı olduğunu yazdı. Söz konusu kayıtla başlayan süreç, gizli ABD mahkemesi FİSA’dan alınan izleme iznine kadar uzandı.

İKİNCİ KURBAN FLYNN OLDU

Fırtına içerisinde ikinci kurban, Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn oldu. Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak’la göreve başlamadan iki kez gizlice buluşan Flynn, önce bu randevuları inkar etti ardından da koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. Bu, Trump’a ilk büyük darbe oldu. Zira, Flynn göreve başlayalı daha birkaç hafta olmuştu.

Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Mart ayında, Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın yine büyükelçi Kislyak’la iki kez bir araya geldiği ortaya çıktı.

Kampanya döneminde Ruslarla hiçbir şekilde iletişim kurmadığını söyleyen Sessions bir anda yalancı pozisyonuna düştü, Washington’da istifa sesleri yükseldi. Yine Mart ayında, FBI Rusya bağlantılarını soruşturduğunu resmen duyurdu.

TRUMP FBI BAŞKANI COMEY’İ KOVDU

Mayıs ayına gelindiğinde ABD Başkanı sürpriz bir hamle yaptı, FBI Başkanı James Comey’i kovdu. İlk şok atlatıldıktan hemen sonra Comey’nin Rusya soruşturmasını kapatmak için kovulduğu yönünde yorumlar yapıldı. Trump ise, Comey’yi üstü örtülü tehdit ederek elinde kayıt olup olmadığına bakmasını istedi. Bu açıklamadan bir hafta sonra, ünlü tutanaklar gün yüzüne çıktı.

Rusya ile en üst düzey görüşmesini Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la yapan Başkan Trump’ın Moskova’ya çok gizli bilgiler verdiği medya tarafından duyuruldu. Beyaz Saray ve Rusya bu haberleri yalanladı ancak Trump kendisi tweet atarak bazı bilgileri paylaştığını doğruladı. Rusya lideri Vladimir Putin ise, ellerinde görüşmenin kayıtları olduğunu ve istenirse açıklayabileceklerini ilan etti. Sonuç olarak, dünya Rusya lideri Putin’in Trump’a kefil olduğu bir dönemden geçiyor.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN