Arama

ABD Meclisi'nden Esad'ı bitirecek karar

ABD Meclisi’nden Esad’ı bitirecek karar
Yayınlanma Tarihi: 19.5.2017 01:08:00

Suriye rejimiyle ilişkisi olan birey ve şirketlere yönelik yaptırım uygulanmasını ön gören yasa tasarısı ABD Meclisinden geçti. Başkanın onaylaması durumunda ise yasaya dönüşecek.






Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden Demokrat Partili New York Temsilcisi Eliot Engel tarafından sunulan öneri, Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Eliot, Beşar Esad rejimini hedef alan yasa tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer Suriye halkının kanının eline bulaştığı Esad’la ticaret yaparsanız bu yasanın ön gördüğü yaptırımlar size uygulanır." ifadesini kullandı.

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce ise yasanın Esad rejimine yönelik ekonomik bir baskı uygulamayı hedeflediğini söyledi.

Royce, "Bu yasa ekonomik bir baskı sağlayarak tarafları pazarlık yapmaya teşvik ediyor. Suriye halkının kendi geleceğini belirleyebilecekleri bir yol bulmayı amaçlıyor." dedi.

Yasa tasarısının Başkan Donald Trump tarafından da onaylanması durumunda 2021 yılına kadar Esad rejimiyle ticaret yapan birey ve şirketlere yaptırım uygulanacak.


2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN