Arama

ABD’nin 224 yılı savaşla geçti

1776’da kurulan Amerika Birleşik Devletleri, 241 yıllık tarihinin yüzde 93’ünü savaşla geçirdi. Kızılderililer’le başlayan savaşlar, neredeyse her kıtadan birçok ülkeyle sürdü.

ABD’nin 224 yılı savaşla geçti
Yayınlanma Tarihi: 17.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.10.2017 09:24

ABD'nin 1776'daki kuruluşundan bu yana var olduğu zamanın yüzde 93'ünü savaşla geçirdiği ortaya çıktı. Fransızca yayımlanan "Le Nouvel Ordre Mondial" isimli haber sitesi ABD'nin savaş yıllarını mercek altına aldığı bir haber yayımladı. Haberde ABD'nin 241 yılının 224'ünü savaşta geçirdiği belirtiliyor. Haberde yer alan listede ise ABD'nin bu zamana kadar yaptığı savaşlar bulunuyor. ABD'nin savaştığı, istila ettiği ya da müdahale ettiği milletlerin ve devletlerin yer aldığı listede ABD'nin kuruluş döneminde Amerika kıtasının eski sahipleri olan Kızılderililer, Kuzey Afrika ülkeleri, Fransa, İspanya, Çin, Meksika, Filipinler, Kore, Panama, Kosova, Irak, Haiti, Afganistan, Yemen, Pakistan, Libya, Ukrayna ve Somali bulunuyor.

Haberde ABD'nin savaş tarihi ile ilgili çarpıcı tespitler bulunuyor:

ABD'de hiçbir devlet başkanı kendi döneminde "barış dönemi başkanı" olarak anılmıyor. ABD'nin tüm başkanları savaş dönemi başkanları olarak anılabilir.

ABD'NİN TAMAMEN BARIŞTA OLDUĞU BİR DÖNEMİ YOK

ABD'nin savaş geçirmediği en uzun dönem ise 1929'da başlayan ve 1930'lu yıllarda devam eden Büyük Buhran döneminde yaşanmıştı. 1935-1940 yılları arasındaki dönem, ABD'nin hiç savaş yaşamadığı dönem olarak biliniyor.

ABD TARİHİNİN YÜZDE 93'Ü SAVAŞLA GEÇTİ

İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan bu yana başlatılan askeri operasyonların neredeyse hepsi ABD tarafından başlatılmış.

ABD'nin savunma harcamaları, dünyadaki diğer tüm milletlerin savunma harcamalarının toplamına geliyor.

Dünyanın büyük bir bölümünün ABD'yi dünya barışı için bir numaralı tehdit olarak görmesi şaşırtıcı değil.

Bu savaşların büyük çoğunluğunda ABD saldırıya geçiyor ve bu savaşların çoğunda ABD savunma konumunda. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) ise rejimleri devirmek için yürüttüğü gizli operasyonlar ve savaş olarak adlandırılabilecek başka operasyonlar da uzun bir liste oluşturuyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN