Arama

Ortadoğu'nun kiralık katiline büyük şok

Ortadoğu'yu karıştıran İsrail, Mısır ve BAE'nin tetikçisi Muhammed Dahlan'a 2012 yılında soruşturma açıldığı belgelendi.

Ortadoğu’nun kiralık katiline büyük şok
Yayınlanma Tarihi: 14.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.10.2017 14:02

Ortadoğu'nun kiralık katili olarak bilinen ve bölgedeki her darbe ve karışıklığın altından çıkan Muhammed Dahlan'a Seyful İslam Kaddafi ile ilişkileri nedeniyle 2012 yılının sonlarında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

BELGELER ORTAYA ÇIKTI

Middle East Eye'nin yayınladığı belgelere göre Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) Libya'da eski lider Kaddafi'nin devrilmesi öncesi yaşanan şiddet olaylarında alakası olduğu şüphesiyle Dahlan'a soruşturma açtı.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'İ TELEVİZYONUNA ÇIKARDI

Terörist başı Fetullah Gülen'i Mısır'da sahip olduğu kanala çıkaran ve 15 Temmuz'da aktif rol oynayan Muhammed Dahlan liderliğindeki ekibin FETÖ'ye 3 milyar dolarlık destek sağladığını iddia edilmişti.

İSRAİL EĞİTTİ

Filistin dışında 13 ülkede etkin faaliyet yürüten Muhammed Dahlan kamuoyu oluşturma ve taraftar toplama amacı ile dernek ve vakıfları kullanıyor.

1978 yılında İsrail tarafından tutuklandı. 4 yıl gözlerden uzak kalan Muhammed Dahlan İsrail tarafından yabancı dil, gayri nizami harp, 5. kol faaliyetleri ve ihtilalci alt yapı konusunda özel eğitime tabi tutuldu.

YASER ARAFAT'I ZEHİRLEMEKLE SUÇLANIYOR

2006 yılında Filistin'den çıkarılan Muhamed Dahlan, MOSSAD gözetiminde faaliyetlerini Ürdün, Birlesik Arap Emirlikleri, Misir ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde sürdürdü. Filistin Kurucu Devlet Baskanı Yaser Arafat'ı zehirlemekle suçlanan Muhammed Dahlan, 10 yıldır Ortadoğu denkleminin karanlık ağında önemli bir yer işgal ediyor. Dahlan 2006 yılında İsrail tarafından Gazze'den kaçırıldığı günlerde Hamas ve destekçilerinden intikam almak için yemin etti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN