Arama

Katliamda üstü örtülen detay

Las Vegas katliamını gerçekleştiren Stephen Paddock’un Trump karşıtı olduğu öğrenildi. Paddock’un, Nevada’da iki ayrı anti Trump gösterisine katıldığı ortaya çıktı.

Katliamda üstü örtülen detay
Yayınlanma Tarihi: 5.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 05.10.2017 10:04

Las Vegas'ta 59 kişinin öldürüldüğü saldırının DEAŞ terör örgütü tarafından üstlenildiği iddia edilmiş, kısa süre sonra bu haber asılsız çıkmıştı.

Olayın Batılıların diliyle "islami terörle" ilgisi alakasının olmadığı eldeki en net bilgi.

Peki o zaman 64 yaşında, sabıkası olmayan, sıradan bir adamın, onlarca makinalı tüfekle, yaklaşık 20 dakika boyunca bir otelin 32.katından aşağı ateş ederek, 59 kişiyi öldürebilmesinin sırrı ne acaba?

ABD medyası ve polis ısrarla olayın bir psikopat işi olduğunu savunuyor.

Bu adamın DEAŞ, El Kaide ya da diğer terör örgütleriyle bir bağı yok.

Adam yaşı, başı belli, geliri iyi olan zengin birisi.

Ama dikkat çekici detaylar var.

Katliamın yaşandığı yer Las Vegas.

Las Vegas denince akla eğlence, kumar gelir.

Milyarlarca doların döndüğü bir şehir.

Buranın hedef alınmasının bir amacı olabilir.

Amerika'da daha önce Florida'da benzer bir saldırı oldu, bir gece kulübü silahla tarandı. Arkasından zorlama da olsa bir DEAŞ bağlantısı çıkarıldı.

Las Vegas'ta böyle bir iz bulunamadı.

Eğer olay spontane değilse işin içinde derin bir akıl varsa o zaman mesaj kimeydi?

ABD'de son aylarda hangi sokak olayları yaşanıyor? Bir ona bakalım.

Siyahilere yönelik polis şiddeti çok gündemde.

2011'de St. Louis kentinde bir siyahi öldürülmüştü, onu öldüren polisler geçtiğimiz ay aklandı.

Mahkeme kararı sonrası tıpkı 2015'teki gibi yine siyahiler ayaklandı.

ABD iki kasırga atlattı, ikisinde de yağma olayları yaşandı. Yağmacıların siyahi olduğu iddiası ortaya atılınca ırkçılar sokağa döküldü.

Kasım 2016'daki seçim sonrası Donald Trump karşıtları da polis şiddetini protesto eden siyahilerle sokaklardaydı.

Şu bir gerçek ki ABD'de derin devletle Trump arasında bir savaş var.

Trump karşıtı o eylemlere Las Vegas saldırganının da en az iki kez katılmış olmasının, bu saldırıyla bir bağlantısı olabilir mi acaba?

Stephen Paddock'un anti Trump eylemlerine katılmış olduğunu gösteren videolar ortaya çıktığında ABD medyası buna neredeyse hiç itibar etmedi.

Hatta gösterilerin Trump karşıtı değil DAEŞ karşıtı gösteriler olabileceği yorumları yapıldı.

Öyle olsa bile 59 kişiyi öldüren bir saldırganın eski görüntülerinin ortaya çıkması, hele ki böyle haber hikayelerinde asla atlanmayan, üzerine üzerine gidilen çarpıcı detaylardır.

Ama öyle olmadı. Medya o görüntüleri gündemine almadı.

Adamın ölen babası, kardeşi, kız arkadaşı, mal varlığı, eylem öncesi verdiği poz, bunların hepsi günlerdir manşetlerde. Ama iki ayrı yerde Trump karşıtı gösteride, elinde ırkçı karşıtı pankartlarla çekilen görüntüleri es geçildi.

Daha önce de biliriz ABD'de ya da herhangi bir Avrupa şehrinde bir saldırı sonrası saldırganın geçmişe dair tüm bilgileri, görüntüleri servis edilir, hikayeler ona göre şekillenir.

Las Vegas saldırganının ise planlananın dışında ortaya çıkan görüntülerinin, servis ürünü olmadığı açık, bu nedenle de o görüntülere karartma uygulandı.

Adamın Trump karşıtı mı yoksa başka bir şey karşıtı mı olduğunu bir kenara bırakın, sırf o gösterilerdeki görüntülerinin haber olmayışı bile Las Vegas saldırısının ardındaki şüpheleri arttırıyor.(Haber7)

ODADAKİ NOTUN GİZEMİ

Konser izleyenlere 10 dakika boyunca kurşun yağdırarak ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısını yapan katilin, motivasyonunu katliam odasında bulunan notun çözmesi bekleniyor.

ABD'nin Las Vegas kentinde pazar gecesi açık hava konserini izleyen 22 bin kişinin üzerine bir otelin 32'nci katındaki odasından kurşun yağdırarak ülke tarihinin en yüksek can kayıplı toplu katliamını gerçekleştiren Stephen Paddock'un neden böyle bir eylem yaptığı gizemini hala koruyor. Ancak 59 kişinin yaşamını yitirdiği ve 500'den fazla kişinin yaralandığı katliamın ardından intihar eden 64 yaşındaki Paddock'un cesedinin yanında bir kalem ve bir not kağıdı bulundu. Henüz notun içeriğine dair bir açıklama yapılmasa da kağıdın Paddock tarafından yazılan bir intihar mektubu olabileceği ihtimali ağır basıyor.

"TİTİZLİKLE PLANLADI"

Katil Paddock'un motivasyonunu ortaya çıkarabilecek bir diğer ayrıntı ise odaya getirdiği kameralar olarak öne çıkıyor. Caninin 23 silah ve bol miktarda cephaneyle birlikte odasına 2, otel koridoruna da bir kamera yerleştirdiği öğrenildi. Odadaki ve koridorlardaki kameraların, güvenlik güçlerini gözetlemek için yerleştirildiğini söyleyen uzmanlar, odadaki bir kamerada da katliamın sebebiyle ilgili bir açıklama ya da bir ipucuna ulaşmaya çalışacak. ABD basını ise 9 ile 11 dakika arasında kalabalığa kurşun yağdıran Paddock'un katliamı daha önce en ince ayrıntısına kadar planladığını yazdı.

SEVGİLİSİNE 100 BİN DOLAR YOLLAMIŞ

Katliamcı Stephen Paddock'un, Filipinler'deki sevgilisi Marilou Danley'e 100 bin dolar gönderdiği ortaya çıktı. Eylem hakkında bilgisi olabileceği düşünülen Danley, olaydan 4 gün sonra ABD'ye getirilirken, yetkililerin Danley'i ABD'de sorgulayacağı belirtildi.

Katliamdan kurtulan bir kadın, cep telefonu sayesinde hayatta kaldığını anlattı. Kadın, kurşun telefona geldiği için yara almadığını aktardı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN