Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • BM, ölenlerin çetelesini tutup “endişeliyiz” açıklaması yapmakla yetiniyor

BM, ölenlerin çetelesini tutup “endişeliyiz” açıklaması yapmakla yetiniyor

Birleşmiş Milletler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) referandumla ilgili yaptığı açıklamada, 'tüm taraflar sakin olmalı' mesajı verdi. Suriye’deki saldırılarda da bir günde 80 sivilin öldüğünü açıkladı

BM, ölenlerin çetelesini tutup “endişeliyiz” açıklaması yapmakla yetiniyor
Yayınlanma Tarihi: 27.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.09.2017 23:44

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın bilgilendirmesinde, "Referandum sonucunda gerginliğin arttığının farkındayız ve tüm tarafların gerginliği azaltmak için elinden geleni yapmasını istiyoruz." dedi.

DAHA ÖNCE "ENDİŞELİYİZ" DEMİŞLERDİ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi de IKBY'deki gayrimeşru referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyulduğunu açıklamıştı.

BU KEZ "TÜM TARAFLAR GERGİNLİĞİ AZALTMALI" DEDİLER

BM'den gelen ikinci açıklamada, "tüm taraflara" gerginliği azaltma çağrısı dikkat çekti. Böylece BM, kademeli olarak konuyu rutine bağlayıp, basit bir gerginlik algısı oluşturma ve üstünü örtme yoluna girmiş oldu. Birleşmiş Milletler'in referandumla ilgili somut adım atıp atmayacağı merakla bekleniyor.

"SURİYE'DE BİR GÜNDE 80 KİŞİ ÖLDÜ"

BM sözcüsü Dujarric, Suriye'nin İdlib kentinin kuzeybatısında sivillerin ölümüne neden olan artan çatışmalar ve hava saldırılarından da derin endişe duyulduğunu kaydetti. Sözcü Stephane Dujarric, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde İdlib'de nüfusun yoğun olduğu yerlerde günlük hava saldırıları düzenlendiğini söyledi.

Hava saldırıları sonucu bir okulun tamamen yıkıldığına ve sivil altyapıların zarar gördüğüne dikkati çeken Dujarric, bugün kuşatma altındaki Fua ve Kefraya'da çatışmalar yaşandığı yönünde haberler aldıklarını belirtti.

"26 Eylül'de Hama kırsalında kaçan insanların üzerine ateş açılması sonucu 80 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı." diyen Dujarric, 25 Eylül'deki hava saldırılarında ise 27 kişinin öldüğünü, 58 kişinin yaralandığını aktardı.

Deyruz Zor'da da devam eden çatışmalar, hava saldırıları ve askeri operasyonlar nedeniyle bir milyondan fazla kişinin güvenliğinden endişe duyulduğunu vurgulayan Dujarric, geçen ay yaklaşık 100 bin kişinin yerinden edildiğini, son bir hafta içinde ise 50 binden fazla kişinin Deyruz Zor'dan kaçtığını aktardı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN