Arama

Mescid-i Aksa'da hicri yeni yıl etkinliği

Filistinli Müslümanlar, Hicri 1439 yılının gelişini Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdikleri etkinlikle kutladı.

Mescid-i Aksa’da hicri yeni yıl etkinliği
Yayınlanma Tarihi: 21.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.09.2017 17:23

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'da düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Aksa muhafızlarının kutsal bir görev yaptığına işaret ederek, "Onların (İsrail'in), Hicri yılbaşı dolayısıyla içerisinde toplandığınız Mescid-i Aksa üzerinde herhangi bir hakları bulunmuyor" dedi.

KAYBEDEN TARAF OLACAKLAR

İsrail'in "acımasız baskınları ve zalimce saldırıları" ile Aksa muhafızlarının iradelerini kırmayı hedeflediğini ancak bunu başaramadığını ifade eden Hüseyin, şöyle devam etti:

"Ey İsra ve Mirac evlatları, mübarek Mescid-i Aksa'nın güvenliği ancak sizlerle sağlanır, onlar ise kaybeden taraf olacaklar. Sizler Mescid-i Aksa'ya güven ve huzurla girerken onlar, ancak korkuyla giriyorlar. İşte sürekli olarak iradenizi kırma ve kutsallarınıza el uzatmaya çalışan acımasız ve zalim işgalcinin durumu bundan ibarettir."

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER AKSA'YA GİREMEDİ

Hazreti Muhammed'in hayatı ve hicreti hakkında konuşmaların yapıldığı ve çeşitli ilahilerin okunduğu etkinlik tatlı ikramıyla sona erdi.

Öte yandan İsrail polisi, Hicri yılbaşı etkinliklerinin Mescid-i Aksa'da düzenlenmesi için Filistinli gruplar ve davetçiler tarafından yapılan çağrılar üzerine Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girişine izin vermedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN