Arama

Filistin haritadan silindi!

Mısır’da ortaokul ikinci sınıf öğrencilerinin kitabında yer alan dünya haritasında Filistin silindi, sadece İsrail haritada gösterildi.

Filistin haritadan silindi!
Yayınlanma Tarihi: 14.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.09.2017 15:04

Mısır'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan bir kitapta yer alan harita tepkiye yol açtı. Mısır okullarında dağıtılan Sosyal Bilgiler kitabında Filistin haritadan silindi, yerine İsrail konuldu. Haritada, Kıbrıs için de sadece Rum yönetiminin bayrağının kullanılması dikkati çekti. Mısırlı vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığına çağrı yaparak krizin çözülmesini istedi.

Pek çok çevre tarafından 'Skandal hata' olarak değerlendirilen olayda Mısırlı vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu skandalı açıklamasını ve konuyu açıklığa kavuşturmasını istedi.

MISIRLI EĞİTMENLER 'KRİZ' OLARAK DEĞERLENDİRİYOR

Mısır'da ortaokul ikinci sınıf öğrencilerinin kitabında yer alan skandal haritada, bayraklarla gösterilen ülke sınırlarında Filistin bayrağı yer almıyor.

Mısır basınında yer alan habere göre, kitap, ülke genelindeki pek çok okula yayılmış durumda. Bu sebeple Mısırlı eğitmenler bunu bir 'kriz' olarak değerlendiriyor.

İsrail bayrağının Filistin toprakları üzerinde, Kıbrıs'ta da sadece Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bayrağının gösterildiği harita:

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN