Arama

Sayı 270 bini buldu! Kamplarda yer kalmadı

Birleşmiş Milletler (BM), Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 270 bini bulduğunu ve kamplarda yer kalmadığını açıkladı.

Sayı 270 bini buldu! Kamplarda yer kalmadı
Yayınlanma Tarihi: 8.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 08.09.2017 15:29

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin yaptığı açıklamaya göre Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 270 bini buldu, kampların kapasitesi doldu.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist çetelerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 14. gün itibariyle 270 bini buldu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamaya göre Bangladeş'teki kampların kapasitesi doldu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisinin Cenevre'de gazetecilere verdiği demeçte "Sınırlı sayıda olan sığınma evi kapasitesi zaten tükenmiş durumda. Mülteciler, artık Ukhiya ve Teknaf bölgelerinde bulanan sığınma evlerinde yöneltildi" ifadelerini kullandı.

YAKIP YIKIYORLAR

Arakan'a giren BBC muhabiri ise, gezdiği köylerde halen dumanlar yükseldiğini ve yer yer silah sesleri duyduğunu aktardı. BBC muhabiri, "Biz köye doğru yürürken, genç, kaslı, ellerinde pala, kılıç ve sapanlar olan bir grup erkeği köyden çıktığını gördük. Onlara soru sormaya çalıştık ama kamera kaydı almamızı istemediler. Grubumuzdaki Myanmarlı gazeteciler onları kameralardan uzakta konuşmaya ikna etti ve gençler Budistler olduklarını söylediler. İçlerinden biri yangını başlattığını itiraf etti ve polisin de kendisine yardım ettiğini söyledi."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN