Arama

Arakanlı Aylan bebek Rohingya!

Ajanslar, geçen yıl Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafına oldukça benzeyen bir fotoğrafı dün Arakan’dan geçti

Arakanlı Aylan bebek Rohingya!
Yayınlanma Tarihi: 28.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 28.08.2017 21:22

Ajanslar, geçen yıl Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafına oldukça benzeyen bir fotoğrafı dün Arakan'dan geçti

Sosyal medyada 'Aylan kızı' olarak adlandırılan bu fotoğraf, Arakan Müslümanlarının yaşadıkları dram ve acıyı anlatıyordu.

Fotoğrafın altında farklı şekilde yorumlar yer aldı. Sosyal medyalarda paylaşılan bu fotoğrafta insanlar 'Rohingyalara destek olun' paylaşımı yaparken, Aylan bebeğe atıfta bulunarak benzer acının Arakan'da sürdüğünü dile getirdi.

2 Eylül 2015 tarihinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafı, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı yaptıkları paylaşımlarda Arakan'daki Müslüman halkın yaşadığı dram ve acıya dikkat çekiyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN