Arama

Ortadoğu barış süreci

Ürdün Kralı 2. Abdullah "ABD yönetiminden bir heyetle İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması konusunu görüşeceğim" dedi.

Ortadoğu barış süreci
Yayınlanma Tarihi: 21.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.08.2017 10:22

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD yönetiminden bir heyetle İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması konusunu görüşeceğini belirtti.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Ceraş kentinin ileri gelenlerini başkent Amman'da kabul etti.

Görüşmede Kral 2. Abdullah, "ABD yönetiminden bir heyetle İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması konusunu görüşeceğim. Bu, Ürdün'ün sorumluluğu." ifadelerini kullandı. Kral 2. Abdullah görüşmenin tarihi ve yerine ilişkin açıklama yapmadı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, dün Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşmelerinin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri için bir takvim belirlenmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail-Filistin barış sürecinin tekrar başlaması ve görüşmelerde bulunmak üzere başdanışmanı ve damadı Jared Kushner, Trump'ın Uluslararası Görüşmeler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Dina Powell'ı bölgeye göndereceği bildirilmişti
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN