Arama

Ortadoğu ajan kaynıyor!

Başta Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Mısır ve Libya’da olmak üzere Ortadoğu'nun birçok ülkesinde cirit atan Amerikalı, Rus, İngiliz, Alman, Fransız, İspanyol, Japon ajanlar, askerler ve terör örgütlerinin safına katılan radikaller, fitne kazanını karıştırmaya devam ediyor.

Ortadoğu ajan kaynıyor!
Yayınlanma Tarihi: 21.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 05.09.2017 12:05

Başta Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Mısır ve Libya'da olmak üzere ortadoğunun birçok ülkesinde cirit atan Amerikalı, Rus, İngiliz, Alman, Fransız, İspanyol, Japon ajanlar, askerler ve terör örgütlerinin safına katılan radikaller, fitne kazanını karıştırmaya devam ediyor. Kendi elleriyle kurdukları, silah ve insan yardımında bulundukları terör örgütleri ile bölgeyi karıştıran devletler, daha sonra bu örgütlerle mücadele için bölgeye askerlerini yolluyor, bununla da yetinmeyen sömürgeci güçler, fitne kazanını karıştırmak için ajanlarını masaya sürüyorlar.

Ortadoğu'da küresel güçler tarafından ateşlenen fitne fitilinin ardından Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Mısır ve Libya başta olmak üzere birçok ajan ve ajan kılıklı terörist, ülkelerde devam eden iç karışıklığı körüklemeye devam ediyor. Amerikalı, Rus, İngiliz, Alman, Fransız, İspanyol, Japon ajanların yanı sıra bu ülkelerden birçok ajan kılıklı terörist de, terör örgütleri DAEŞ, YPG ve Haşdi Şabi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Destek verdikleri terör örgütlerine karşı mücadele bahanesi ile birden çok ülkeye çöreklenen küresel güçler, sömürü çarklarını döndürmek için yeni kaynak arayışı içindeler.

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde Didim'de yakalanan İngiliz asıllı YPG'li terörist ve Habur sınır kapısında yakalanan Fransız ajanın ardından, asıl hedefleri Türkiye'yi karıştırmak olan küresel güçlerin oyunları bir bir ortaya çıkıyor.

Her fırsatta Suriye'deki savaşı Türkiye'ye sıçratmak için fırsat kollayan küresel güçlerin şimdiki taktiği ise ajanlarını ve ajan görünümlü teröristlerini Türkiye'nin üzerine salarak, kaos ortamı oluşturmak.

FRANSIZ AJAN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPARKEN YAKALANMIŞTI

Habur'da durdurulan Fransız uyruklu Bureau'nun PKK'lılarla çekilen fotoğraflarının ele geçirilmesi üzerine gözaltına alınmıştı. Irak'tan Türkiye'ye geçiş yapmak isterken Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınan Fransız uyruklu şüpheli "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklanmıştı.

26 Temmuz'da Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Fransız uyruklu Laup Jean Rene Bureau, güvenlik güçlerinin şüphesi sebebiyle incelenmiş ve Bureau'nun Suriye'deki PYD/YPG'li teröristlerle çekilen fotoğrafları bulunduğu tespit edilmişti. Savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece, "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklanmıştı.

İNGİLİZ TERÖRİST DİDİM'DE TUTUKLANMIŞTI

Didim'de tatil yaparken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Joe Robinson'un eski bir İngiliz askeri olduğu ve Suriye'de YPG saflarında yer aldığı ortaya çıkmıştı. Didim'de kız arkadaşıyla tatil yaparken tutuklanması İngiliz basınında büyük yankı uyandırmıştı.

Gazeteye göre Robinson, 2012 yılında İngiliz ordusuna bağlı olarak Afganistan'da bulunmuş, 2015 yılında ise terörizm suçlamasıyla İngiltere'de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmadan önce ise Suriye'de terör örgütü YPG saflarında DAEŞ'e karşı yer almıştı.

FİKRİYAT

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN