Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • BAE'nin hadsiz elçisi Yusuf Uteybe'den küstah sözler

BAE'nin hadsiz elçisi Yusuf Uteybe'den küstah sözler

Daha önce, "İsrail'le birlikte anılmaktan onur duyarım" diyen Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe'nin "Türkiye veya Katar'a yemek bile organize ettirmem o karara dahil etmem" dediği ortaya çıktı

BAE’nin hadsiz elçisi Yusuf Uteybe’den küstah sözler
Yayınlanma Tarihi: 5.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 05.08.2017 12:33

Elektronik posta adresinin ele geçirilmesinden bu yana birçok rezaleti ortaya çıkan Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe'nin Türkiye hakkındaki düşmanca düşünceleri ortaya çıktı.

Yusuf Uteybe'ye ait elektronik postaların ele geçirilerek basınla paylaşılması, BAE'nin Türkiye'ye olan düşmanlığını ortaya koydu.

Daily Sabah'tan Ragıp Soylu'nun haberine göre Büyükelçi Uteybe Nisan ayı içerisinde New York Times köşe yazarına yazdığı mailde haddini aşarak "Türkiye veya Katar'a yemek bile organize ettirmem o karara dahil etmem" dediği ortaya çıktı.

BAE'NİN TÜRKİYE HAZIMSIZLIĞI VE RÜŞVETÇİ ELÇİSİ
Sızdırılan elektronik postalar BAE'nin, Ortadoğu'da güç haline gelen Türkiye hakkındaki hazımsızlığını gözler önüne serdi. Aynı zamanda Uteybe'ye ait sızdırılan diğer elektronik postalarda Amerikan düşünce kuruluşlarına rüşvet verdiği ve Malezya'da hortumlanan devlet fonuna ortak olduğu belirtilmişti.

Geçtiğimiz aylarda ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz hain darbe girişimine finansal destek sağladığı ortaya çıkmıştı.

İSRAİL'LE BİRLİKTE ANILMAKTAN MEMNUN

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Washington büyükelçisi Yusuf el Uteybe'nin elektronik postlarında, İsrail merkezli Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) kurumunda Türkiye uzmanı olarak çalışan John Hannah'ın, "Size bir makale yolluyorum. Orta büyüklükte bir Türk gazetesi, FDD ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) bazı isimlerle birlikte Türkiye'deki darbenin arkasındaki komplocular arasında zikretmiş. Sizinle birlikte anılmaktan onur duydum" dediği ortaya çıkmıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN