Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Beyaz Saray’da Trump’ın bakış açısını gösteren değişiklikler

Beyaz Saray’da Trump’ın bakış açısını gösteren değişiklikler

ABD’de devlet başkanları tarafından 200 yıldır sürdürülen bir gelenek, Trump’la birlikte tarihe karıştı. İslama ve Müslümanlara mesafeli olduğu bilinen Başkan Trump, önceki yılların aksine bu yıl iftar programına da, bayramlaşma programına da izin vermedi

Beyaz Saray’da Trump’ın bakış açısını gösteren değişiklikler
Yayınlanma Tarihi: 26.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 26.06.2017 12:23

ABD Başkanı Donald Trump, önceki başkanların uygulamalarının aksine bu yıl Beyaz Saray'daki bayramlaşmayı iptal etti

ABD'de devlet başkanları tarafından 200 yıldır sürdürülen bir gelenek, Trump'la birlikte tarihe karıştı. İslama ve Müslümanlara mesafeli olduğu bilinen Başkan Trump, önceki yılların aksine bu yıl iftar programına da, bayramlaşma programına da izin vermedi.

Beyaz Saray'da Müslümanlarla yapılan iftar ve bayramlaşma programları, Donald Trump'ın başkanlığıyla birlikte sona erdi

Tump, ABD'nin üçüncü başkanı Thomas Jefferson tarafından 1805 yılında başlatılan ve Obama yönetimine dek süren Beyaz Saray'daki iftar ve bayramlaşma geleneğini bitirdi.

Beyaz Saray yetkilileri tarafından her yıl Ramazan ayı içerisinde Müslümanlar için Beyaz Saray'da düzenlenen iftar programlarına bu yıl izin verilmedi.

Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama yönetimlerinin gerçekleştirdiği bayramlaşma için de bu sene bir program yapılmadı.

Taleplere olumlu cevap vermeyen Donald Trump, sadece bayramın ilk günü bir kutlama mesajı yayınladı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da mayıs ayında bakanlık bünyesinde iftar programı düzenlenmesi talebini reddetmişti.

Ramazan Bayramı'nı yayınladıkları mesajlarla kutlamakla yetinen Trump ve Tillerson'un mesajlarının daha önceki başkanların aksine çok kısa olması da dikkat çekti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN