Arama

NASA iki uzay aracıyla bağlantıyı kaybetti

NASA, derin uzaya gönderdiği ilk küp uydu olan MarCO isimli ikili uydu sisteminden Ocak ayının başından bu yana bağlantı kurulamadığını açıkladı.

NASA iki uzay aracıyla bağlantıyı kaybetti
Yayınlanma Tarihi: 7.2.2019 18:04:21 Güncelleme Tarihi: 07.02.2019 18:03

MarCO mini uyduları (WALL-E ve EVE) NASA'nın Mars'ın derinliklerini incelemek üzere tasarladığı, geçtiğimiz yıl gezegenin yüzeyine inen InSight uzay aracı ile birlikte gönderilmiş ve derin uzay görevine çıkan ilk küp (mini) uydular olmuşlardı. NASA'dan 5 şubat'ta yapılan bir açıklamada uydularla 4 ocak'tan bu yana irtibat kurulamadığı bildirildi.

NASA'nın Kaliforniya'da bulunan ABD federal hükümeti tarafından finanse edilen araştırma ve geliştirme merkezi Jet Propulsion Laboratory (JPL) yaptığı açıklamada, "MarCO, InSight'tan gelen bilgileri gerçek zamanlı olarak geri iletmek için oradaydı ve bunu olağanüstü derecede iyi yaptı. Ancak WALL-E küp uydusu ile en son 29 aralık'ta EVE küp uydusu ile de 4 ocak'ta bağlantı kurabildik." denildi.

MarCO-B uzay aracının üretim aşamasındaki bir görüntüsü

JPL sözcüsü Andrew Good, "NASA, MarCO görevi ile güneş sisteminin potansiyel olarak herhangi bir yerinde, çok çeşitli bilim görevleri için küp uydu kullanabileceğimizi kanıtladı. MarCO'nun başarısı, küp sınıfındaki bir uzay aracının derin uzaylarda faydalı görevler gerçekleştirebileceğini kanıtladı." acıklamasında bulundu.

MarCO mini uydusunun aldığı ilk Mars Görüntüsü

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN