Arama

Boğaziçi Üniversitesi Aralık ayı etkinlik takvimi

Boğaziçi Üniversitesi, 2018 yılının son ayında da birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İşte Boğaziçi Üniversitesi Aralık ayı etkinlik takvimi…

Boğaziçi Üniversitesi Aralık ayı etkinlik takvimi
Yayınlanma Tarihi: 5.2.2019 17:54:05 Güncelleme Tarihi: 03.12.2018 17:55

4 ARALIK SALI - AÇIK DERS: ÇOCUK VE OYUN

BU+ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Dr. Öğr. Üyesi Mine Göl Güven'in vereceği ''Çocuk ve Oyun'' başlıklı Açık Ders, 4 Aralık'ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde. Etkinlik dizisi Sarıyer Belediyesi ve BÜYEM'in destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Çocuk ve Oyun: Çocuk Oyununa Yetişkin Müdahalesi

Çocukları trafik ve güvenlik sorunları yüzünden sokakta göremiyoruz. Okullar giderek daha çok akademik beceriye ağırlık vermeye başladı. Akıllı telefonlar ve tabletler çocukların yeni arkadaşları oldu. 20'li yaşlardaki gençler bile biz çocukken daha çok oyun oynardık demeye başladı. Oyunun çocukların psikolojik sağlığı ve mutluluğundaki önemi nedir? Yeterince oyun oynamayan çocukların gelişimleri bundan nasıl etkilenir?

5 ARALIK - EFSANE PİYANİST LİDSKY BOĞAZİÇİ'NDE

Boğaziçi Üniversitesi'nin dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarını ağırlayan, gelenekselleşen Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 5 Aralık tarihinde dünyaca ünlü piyanist Mihail Lidsky'yi konuk edecek.

7 ARALIK - DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VE GLOBAL SAĞLIK POLİTİKALARI

1948'de kurulduğundan bu yana Dünya Sağlık Örgütü, dünyadaki sağlık politikalarının şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadı. Günümüzde de sağlıkla alakalı global aktörlerden biri haline gelen örgüt, hala faydalı mı gerekli mi?

8 ARALIK - KİTAPLAR ARASINDA: ''ERKEKLİĞİN TÜRKİYE HALLERİ''

Günümüzde giderek kaybolmaya yüz tutan bağımsız kitabevlerini ve kütüphane kültürünü yaşatmak; kitabevi ve kütüphanelerin kültürel üretime ve dolaşıma katkısını hatırlatmak amacıyla BU + Etkinlikleri bünyesinde başlatılan Kitaplar Arasında projesine 8 Aralık tarihinde ''Erkekliğin Türkiye Halleri'' kitabının yazarları arasında yer alan Hale Borak Boratav ve Güler Okman Fişek konuk olacaklar.

Kitaplar Arasında söyleşileri farklı konuklarla her üç haftada bir Cumartesi günleri Homer Kitabevi'nde gerçekleştiriliyor.

12 ARALIK - ZEHRA YILDIZ'I ANIYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi'nin dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarını ağırlayan, gelenekselleşen Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 12 Aralık akşamı Zehra Yıldız anısına gerçekleştirilecek. Konserin solistleri arasında soprano Burcu Uyar, bariton Caner Akgün, tenor Muzaffer Soydan, mezzo-soprano Barbora Fritscher Hitay ve piyanist Christion Koch yer alıyor.

17 ARALIK - DAĞITIM EKONOMİSİ: CEE 2018 YILLIK KONFERANSI

CEE 2018 yıllık Konferansı: Dağıtım Ekonomisi, 17 Aralık 2018 Pazartesi günü Natuk Birkan Binası'nda, Boğaziçi Üniversitesi'nde İbrahim Bodur Oditoryumu'nda gerçekleşecek.

17 ARALIK - SPOR ÖDÜLLERİ 2018

Bu sene sekizincisi düzenlenecek olan Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri, bir kez daha hem profesyonel hem de amatör alanda önemli başarılara imza atmış sporcuları ve sporun gelişmesine katkıda bulunan saygıdeğer spor adamlarını ödüllendirecek.

18 ARALIK - AÇIK DERS: ÇOCUK VE MÜZİK

BU+ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Dr. Öğr. Üyesi Gaye Soley'in vereceği ''Çocuk ve Müzik'' başlıklı Açık Ders, 18 Aralık'ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde. Etkinlik dizisi Sarıyer Belediyesi ve BÜYEM'in destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Çocuk ve Müzik: Yaşamın İlk Yıllarında Müzik

Henüz anne karnındayken algılamaya başladığımız müzik, yaşamımız boyunca önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor. Bu açık derste, yaşamın ilk yıllarında müziğin önemi üzerinde durulacak. Bu bağlamda, müzik algısının nasıl geliştiği, müziğin ilk yıllardaki sosyal ve duygusal etkileri ve müzik eğitiminin bilişsel yetilerin gelişimi üzerindeki etkileri gibi konulara değinilecek.

19 ARALIK - KUZEY IŞIKLARI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 19 Aralık Çarşamba günü saat 19.30'da dinleyicileriyle buluşacak.

26 ARALIK - BROADWAY MÜZİKALLERİYLE YENİ YILA

Boğaziçi Üniversitesi'nin dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarını ağırlayan, gelenekselleşen Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri yeni yıl yaklaşırken Broadway müzikalleriyle coşkulu bir kutlamaya hazırlanıyor. 26 Aralık tarihindeki konserin solistleri Seren Akyoldaş (Vokal), Elerki Taşkın (Vokal) ve Doruk Görkem Tokur (Piyano).

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN