Arama

İkinci Üniversite kayıtları için son gün

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Açıköğretim Sistemi tarafından hayata geçirilen sınavsız 'İkinci Üniversite' kayıtlarının devam ettiğini belirterek, "Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak ve hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalamak isteyenleri bekliyoruz" dedi.

İkinci Üniversite kayıtları için son gün
Yayınlanma Tarihi: 4.10.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.10.2018 17:47

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin 2002 yılında hayata geçirdiği sınavsız 'İkinci Üniversite' programlarına kayıtlar devam ederken talep de her geçen gün artıyor. Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak ve hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalamak isteyenler için 11 Eylül tarihinde başlayan ve daha önce 21 Eylül tarihinde sona ereceği açıklanan kayıtlar, üniversite yönetiminin süre uzatma karanının ardından 5 Ekim Cuma günü sona erecek.

Sınavsız İkinci Üniversite hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, şu ana kadar kayıt yaptıran kişi sayısının 150 bini geçtiğini ifade etti. Çomaklı, "Anadolu Üniversitesi olarak insanımıza bir imkan sağlanmış. Bu imkan da ikinci üniversite olarak adlandırılıyor yüksek öğretimde. Bunu manası şu; bir üniversiteyi bitirmiş, ya da şu anda okumakta olan bir kişi, bizim programlarımızın birine kaydolarak sınava girmeksizin ikinci bir üniversiteye kaydolabilir. Bunun birçok amacı ve hedefi var.

"DÜNYADA ÖRNEK ÜNİVERSİTELERDEN BİR TANESİ"

Anadolu Üniversitesi'nin dünyada örnek bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çomaklı, İkinci Üniversite eğitiminin çalışanlar için de kolaylıklar sağladığını aktardı. Prof. Dr. Çomaklı, "Özellikle özel sektörde, kamu sektöründe lisansı bitirmiş, kendisini daha geliştirmek isteyen, mesleki açıdan farklı alanlara ilgi duyup da bunu üniversite ile belgelemek isteyen ve lisans diplomasına sahip olmak isteyen kişiler. Özel sektörde bir kişi yoğunluğundan dolayı ikinci bir üniversiteye gidemeyebilir. Ama bizdeki programlarda gidebilir. Mesela ön lisans programlarımız var.

Örneğin ev idaresi, fotoğrafçılık ve kameramanlık var ön lisans programlarında. Muhasebe ve vergi uygulamaları, lojistik, marka iletişim, medya iletişim ve bunu daha sıralayabiliriz. Bunlar Anadolu Üniversitesi'nin sayfasına girdiğimiz zaman 'ikinci üniversite' başlığı altında görebiliriz. Mesela kişi üniversiteyi, hukuku bitirmiş. İş adamı olmuş ve ben felsefe okumak istiyorum diyor. Üniversitesine gitmeye gerek yok. Oturduğu yerden okuyabilir. Kendi sitemimiz, altyapımız tamam. Dediğim gibi etkileşimli bir eğitim sistemimiz var biliyorsunuz Anadolu Üniversitesi 60 yıllık bir üniversite. Dünyada örnek üniversitelerden bir tanesi. O nedenle bunlara imkan tanıyoruz. Kapılarımız herkese açık" dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN