Arama

Arkas Koleksiyonu’nda Post-Empresyonizm Sergisi’ açıldı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Arkas Holding iş birliğiyle düzenlenen “Arkas Koleksiyonu’nda Post - Empresyonizm” sergisinin açılışı 11 ve 12 Eylül 2018 tarihlerinde MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iki etkinlikle gerçekleşti. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 48 sanatçı ve 102 eserin bir araya geldiği sergi, 13 Eylül – 6 Kasım 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

‘Arkas Koleksiyonu’nda Post-Empresyonizm Sergisi’ açıldı
Yayınlanma Tarihi: 21.9.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.09.2018 17:36

Serginin açılışında düzenlenen basın toplantısında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, MSGSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Alev İdrisoğlu ve Arkas Sanat Danışmanı Niko Filidis söz alırken, iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli etkinlikte yer aldı.

Açış konuşmasında, sergide yer alan sanatçıların ve eserlerin Türk resim tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Karayağız, "Bu sergi, 1914 Çallı Kuşağı dediğimiz, daha sonrasında D Grubu olarak adlandırdığımız akademi hocalarımızın, diğer adıyla Üçüncü Dönem Türk Sanatçıları'nın, hemen hepsine önderlik etmiş sanatçıların eserlerinden oluşmaktadır' dedi. "Renoir'dan Georges Braque'a kadar 102 eseri buraya getirmek, Türkiye Cumhuriyeti'nde toplamak, kültür ve sanatı 1882'den 2018'e kadar ayakta tutan kurumumuzla buluşturmak olağan üstü bir serüven. Bizim için de müthiş bir heyecan ve keyif" diyen Prof. Karayağız, serginin gerçekleşmesindeki çabalarından dolayı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a ve serginin küratörü Niko Filidis'e teşekkür etti.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise konuşmasında "Gençlere ve merak edenlere faydalı olur diye düşünerek, bu seçkiyi İstanbul'da paylaşmak istedim" dedi. Öğrencileri ve sanatseverleri sergiyi gezmeye davet eden Arkas, serginin resme olan ilgiyi daha da artırması temennisini paylaşırken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ev sahipliğinden dolayı Rektör Karayağız'a teşekkür etti. Serginin küratörü Niko Filidis koleksiyonun oluşturulma sürecinden bahsettiği konuşmasında, bazı resimlerin ilk defa burada sergilendiğine dikkat çekti.

MSGSÜ Kültür ve Sanat Etkinliklerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Alev İdrisoğlu, Arkas Holding ile MSGSÜ arasında yapılan iş birliğinin ortak yapılan sergilerle sınırlı kalmadığını; MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi tarafından Prof. Sami Şekeroğlu danışmanlığında 2009 yılından beri yürütülen Dijital Film Restorasyon Projesi kapsamında da sürdüğünü belirtti. Geçtiğimiz yıl Arkas Holding'in desteğiyle "Hanım" filminin restore edilerek yenilendiğini ifade eden İdrisoğlu, bu yıl Kasım ayında yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı "Ah Güzel İstanbul" filminin restorasyon ve yenileme çalışmalarının tamamlanarak galasının yapılacağını duyurdu.

Türkiye'de Post-Empresyonizm üzerine açılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan "Arkas Koleksiyonu'nda Post-Empresyonizm"sergisi 13 Eylül - 6 Kasım 2018 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu'nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN