Arama

Osman Hamdi Bey'in yapıtları

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu'ndan yapıtlarıyla Osman Hamdi Bey’in yaşamı ve sanatı.

Osman Hamdi Bey’in yapıtları
Yayınlanma Tarihi: 14.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.03.2018 12:21

Osman Hamdi Bey, Tanzimat Dönemi'nin yetiştirdiği bir Osmanlı aydını; resim, arkeoloji, müzecilik, sanat eğitimi gibi kültür-sanat yaşamının farklı alanlarında, bir ömre ancak sığdırılabilecek zenginlikte ve çeşitlilikte katkılar yapmış bir kişilik.

Osman Hamdi Bey'in ardında bıraktığı miras, ölümünden 100 yıl sonra bile şu ya da bu biçimde sanatçıların, bilim insanlarının eserlerinde, kurumlarımızda, müzeciliğimizde yaşamaya devam ediyor. O her zaman gündemin ön sıralarına oturmayı, dikkati çekmeyi, sesini duyurmayı, hararetli tartışmaların konusu olmayı başarıyor.

Pera Müzesi'nin Sevgi ve Erdoğan Gönül Galerisi'nde Osman Hamdi Bey'e ayrılan bu özel bölüm, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonunda yer alan yapıtlarıyla, onun tutkunu olduğu resim sanatıyla ilişkisinin farklı yönlerini sergileyen örnekler sunarken bu çok yönlü kişiliği bir kez daha selamlıyor.

"Osman Hamdi Bey" bölümüne yönelik Öğretmen Rehber Kitapçığı'na ulaşmak için tıklayınız.

"Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ve "Osman Hamdi Bey" koleksiyon sergileri kapsamında Vikipedi Türkiye ve WTMR iş birliğiyle gerçekleştirilen #VikiPera projesinin broşürüne ulaşmak için tıklayınız.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN