Arama

"Hayır" blokunun 2019 hedefi

Hayır blokunun 2019 hedefi
Yayınlanma Tarihi: 27.5.2017 12:02:00

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan bugün, ’Hayır blokunun 2019 hedefini’ köşe yazısına taşıdı.


Milliyet gazetesi köşe yazarı Serpil Çevikcan bugünkü köşe yazısındareferandumda kabul edilen değişikliğin sonuçlarının, erkene çekilmezse 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimin ardından görüleceğini yazdı.

Başbakanlığın bu tarihten sonra ortadan kalkacağını ve partili cumhurbaşkanlığının ve yeni sistemin asıl uygulamasının 2019 seçimlerini kazanan siyasetçinin yapacağını söyleyen Çevikcan, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu nedenle 16 Nisan akşamı, hedefin 2019 olduğunu ve hemen ertesi gün çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Söylediği gibi de yaptı.” diye yazdı.

HAYIR BLOKUNUN BİLEŞENLERİ

“Referandum sonuçlarını, “gayrimeşru” ilan eden, “hayır” blokunun asıl aktörü CHP de 2019 çalışmalarına başladığını” söyleyen Çevikcan, “Ana muhalefet partisinde, referandumdan hemen sonra başlayan kongre tartışmaları biraz olsun dinmiş gözüküyor. Tartışmaların yatışması, CHP’nin nasıl bir politika yürüteceğini de daha görünür hale getirdi. CHP, önceki yılların aksine, işi gayet sıkı tutuyor, 2019’a bugünden hazırlanıyor.” dedi.

CHP’nin düşüncesinin, “hayır blokunu oluşturan, parti, isim ve oluşumlarla teması sürdürmek” olduğunu ifade eden Çevikcan, CHP “mümkün olursa 2019 seçiminden önce tüm bu kesimlerin katılımıyla hazırlanan bir anayasa metniyle seçmenin karşısına çıkacak.” diye yazdı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN