Arama

  • Anasayfa
  • Sağlık
  • A kan grubu nasıl beslenir? A kan grubu için yararlı besinler neler?

A kan grubu nasıl beslenir? A kan grubu için yararlı besinler neler?

Kan grubu diyeti, dünyaya geldiğiniz günden belli olan kan grubunuza göre belirli besinleri serbest bırakan, belirli besinleri yasak kabul eden bir beslenme biçimidir ve bu şekilde kilo vermeyi, ideal kilonuzu korumayı vaat eder. Peki, kan grubuna göre beslenme nedir? Kan grubuna göre beslenme nasıl olur? A grubu nasıl beslenir? A kan grubu için yararlı besinler neler? A kan grubu için zararlı besinler neler?

A kan grubu nasıl beslenir? A kan grubu için yararlı besinler neler?
Yayınlanma Tarihi: 17.3.2020 21:18:19 Güncelleme Tarihi: 17.03.2020 21:17

Kan grubu diyeti, dünyaya geldiğiniz günden belli olan kan grubunuza göre belirli besinleri serbest bırakan, belirli besinleri yasak kabul eden bir beslenme biçimidir ve bu şekilde kilo vermeyi, ideal kilonuzu korumayı vaat eder.

Yapılan araştırmalara göre A kan grubunun, yerleşik hayatın yavaş yavaş başladığı, avcılık eylemlerinin azalıp tarım faaliyetlerinin başladığı dönemde ortaya çıktığı kabul edilir. Dolayısıyla, A kan grubu, çiftçi kan grubu olarak da isimlendirilir. Bu gruptaki kişilere et ve süt ürünlerinin fazla kilo aldırdığı kabul edilir.

A GRUBU KAN NASIL BESLENMELİ?

A kan grubuna sahip olanlar için yararlı besinler arasında balık; zeytinyağı; yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye; börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı); enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler; kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) sayılabilir.

A KAN GRUBU İÇİN ZARARLI BESİNLER

Bu kan grubuna sahip olanlar için zararlı sayılan besinler de mevcut. Özellikle hayvansal gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Listede her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar; süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış); kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550; Patates, biberler, pul biber, domates salçası, portakal ve suyu; soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek bulunuyor.

Bir de yararı ve zararı bulunmayan nötr besinler var. A kan grubu için tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella; kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut; turp, kırmızı pancar ve 'Zararlılar'a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler sayılabilir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN