Arama

  • Anasayfa
  • Kültür Sanat
  • Samsun'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kültür ve sanat ödülleri verildi

Samsun'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kültür ve sanat ödülleri verildi

Samsun Kültür ve Sanat Platformu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kültür ve sanat ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Samsun’da Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel kültür ve sanat ödülleri verildi
Yayınlanma Tarihi: 24.10.2023 10:06:00 Güncelleme Tarihi: 24.10.2023 10:34

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Samsun Kültür ve Sanat Platformu Başkanı Metin Eker, Milli Mücadele'nin 100. yılında "Samsun'dan Cumhuriyete" sloganıyla sanatseverleri bir araya toplamak istediklerini dile getirdi.

Cumhuriyetin ilk günkü birlik ve beraberlik duygusu içinde coşkuyla 100. yılı kutlayacaklarını bildiren Eker, "Samsun Cumhuriyet şehri, sağlık şehri ve spor şehri olduğu kadar bir sanat şehridir de." dedi.

Konuşmanın ardından, Samsun'da doğmuş veya aile bireyleri Samsunlu olan ulusal ve yerel sanatçılara ödül verildi.

Yerel dalda, tiyatro kategorisinde Cem Kaynar, Yaşar Gündem, müzik kategorisinde Cavit Ersoy, Aşık Erdem mahlaslı Sebahattin Düger, Grup Random, edebiyat kategorisinde Cemalettin Etli Kavaklıgil, Ahmet Seven, plastik sanatlar kategorisinde Osman Güngör, turizm şehri tanıtım kategorisinde merhum Ahmet Bıyıklı, Abdurrahman Öztürk, sağlık şehri kategorisinde Dr. Hayati Akbaş, Büyük Anadolu Hastanesi, şehir sorumluluk kategorisinde Samsun Ecza Odası ödüle layık görüldü.

Ulusal dalda ise edebiyat kategorisinde Hüseyin Özbay, plastik sanatlar kategorisinde Behiç Ak, Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, spor kategorisinde Simge Aköz, sinema kategorisinde Mehmet Aslantuğ, Nebahat Çehre, yönetmen kategorisinde İsmail Güneş, yapımcı kategorisinde Lokman Kondakçı, televizyon kadın oyuncu kategorisinde Ceren Yılmaz, müzik kategorisinde Bülent Seyhan, Aynur Aydın ve Türk sanat müziği kategorisinde Canan Sezgin Geylan ödül aldı.

Etkinlik kapsamında, "Samsun'dan Cumhuriyete Karma Sergi"nin de açılışı gerçekleşti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN