Arama

Yaşamak’ tiyatroya taşınıyor

Türk Edebiyatı’nın ‘Artist’ şairi Cahit Zarifoğlu’nun günlük türünde kaleme aldığı ‘Yaşamak’ tiyatro oyunu oluyor. Aynı isimle sahneye taşınacak oyun, martta tiyatroseverlerle buluşacak.

‘Yaşamak’ tiyatroya taşınıyor
Yayınlanma Tarihi: 10.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 10.01.2018 11:37

Modern Türk şiirinin usta ismi, 'Yedi Güzel Adam'ın yazarı, şair Abdurrahman Cahit Zarifoğlu'nun günlük türünde kaleme aldığı 'Yaşamak' eseri tiyatroya uyarlandı. Yapımcılığını Çetele Kültür Sanat'ın üstlendiği ve Ferah Tiyatro tarafından sahneye taşınacak 'Yaşamak' oyununda, şair Zarifoğlu'nun şiirleri, dostlukları, iç hesaplaşmaları ve edebiyata bakışı konu ediliyor. Zarifoğlu'nun ailesinin izniyle sahneye taşınacak olan oyunun dekoru, kostümleri ve müzikleri özel isimler tarafından hazırlanıyor. Provaları önceki gün başlayan oyun, mart ayında tiyatroseverlerle buluşacak.

ÇOCUKLAR İÇİN YAZDI

'İşaret Çocukları', 'Yedi Güzel Adam', 'Menziller', 'Korku ve Yakarış', 'Şiirler' isminde şiir kitapları olan Cahit Zarifoğlu; 'Serçekuş', 'Ağaçkakanlar', 'Katıraslan', 'Yürekdede ile Padişah', 'Motorlu Kuş', 'Küçük Şehzade', 'Kuşların Dili', 'Gülücük' ve 'Ağaçokul' isminde çocuk kitapları da kaleme aldı. Şair, günlük türünde 'Yaşamak', roman türünde 'Savaş Ritmleri' ve 'Anne' eserlerini yazarken, deneme türündeki 'Bir Değirmendir Bu Dünya' ve 'Zengin Hayaller Peşinde' isimli eserlerinin yanı sıra 'Sütçü İmam' adlı tiyatro oyununa da imza attı.

'YEDİ GÜZEL ADAM'

Cahit Zarifoğlu'nun Eylül 1973'te çıkan ikinci kitabı 'Yedi Güzel Adam' en bilinen eserleri arasına girdi. Zarifoğlu; Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt ve Alaaddin Özdenören'i 'Yedi Güzel Adam' şiirinde anlatmış ve bu gurubun adı artık 'Yedi Güzel Adam' olmuştu. Şiirleri İngilizce ve Arapçaya çevrilen Cahit Zarifoğlu 47 yaşında pankreas kanseri nedeniyle 7 Haziran 1987'de İstanbul'da vefat etti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN