Arama

Hamas Filistin hükümetinin Gazze'de toplanma kararından memnun

Filistin Uzlaşı Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, Rami el-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinin gelecek hafta olağan toplantısını Gazze’de yapmaya karar verdiğini açıkladı

Hamas Filistin hükümetinin Gazze’de toplanma kararından memnun
Yayınlanma Tarihi: 25.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 25.09.2017 22:37

Hamas, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin gelecek hafta Gazze'de toplanma kararını memnuniyetle karşıladı.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin Hükümeti'nin gelecek hafta olağan toplantısını düzenlemek amacıyla Gazze'ye gelme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Hükümete sorumluluğunu yerine getirmede başarılar diliyoruz." dedi.

Kanu, hükümet yetkililerinin Gazze'ye gelmesiyle bölgeye yönelik yaptırımların kalkmasını ümit ettiklerini belirtti.

Filistin Uzlaşı Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud bugün yaptığı yazılı açıklamada, Hamas'ın İdari Komite'yi feshetme kararının ardından Rami el-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinin gelecek hafta pazartesi günü Gazze Şeridi'nde toplanacağını kaydetmişti.

Hamas, 17 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'de geçen mart ayında hükümet işlerinin yürütülmesi için kurulan İdari Komite'nin feshedildiğini duyurmuş, Filistin hükümetinin Gazze'de görevi devralmasına, genel seçimlere gidilmesine ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

FİLİSTİN'DEKİ SİYASİ BÖLÜNMÜŞLÜK

Filistin'de 2006 yılında seçimleri kazanmasının ardından Hamas ile Fetih Hareketi arasında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmalardan sonra Hamas 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Hamas ve Fetih Hareketi, 23 Nisan 2014'te birlik hükümeti kurulması ve seçimlerin yapılması konusunda bir uzlaşı anlaşması imzalamış, uzlaşı hükümeti 2 Haziran 2014'te kurulmuş ancak iki tarafın siyasi ayrılıkları sebebiyle hükümet, İsrail ablukası altındaki Gazze'de görevlerini yerine getirememişti.

GAZZE'DE MISIR'LILARA DESTEK GÖSTERİSİ

Bu arada,Gazze'de Hamas ve Fetih arasında uzlaşma sağlanması yolundaki çabalarından ötürü Mısır'a teşekkür gösterisi düzenlendi.

Filistinli gruplar ve Gazze'deki Mısırlıların katılımıyla düzenlenen gösteride, Mısır lehine sloganlar atıldı. Eylemde konuşan Filistinli Aşiretler Genel Komiseri Akif el-Mısri, bu gösteriyle Mısır'ın çabalarıyla Filistin'de bölünmüşlüğün sona ermesi yolunda atılan adımlara teşekkürün ifade edildiğini belirtti. Mısri, "Filistin halkı, doğru yolda ilerliyor. Filistin'in kurtuluşu, ancak ulusal birlikten geçiyor. Mısır'a bölünmüşlük sayfasının kapanması için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN