Arama

Arap dünyası da FETÖ’nün gerçek yüzünü öğreniyor

Sudanlı araştırmacı yazar Dr. Hasaneyn, 22 yıllık araştırması sonucu kaleme aldığı "Türkiye’nin Lawrence’ı Fetullah Gülen" kitabıyla tüm tehditlere rağmen örgütün iç yüzünü özellikle Arap dünyasına göstermeyi hedefliyor

Arap dünyası da FETÖ’nün gerçek yüzünü öğreniyor
Yayınlanma Tarihi: 12.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.07.2017 14:08

Sudanlı araştırmacı Dr. Fatih Ali Hasaneyn, 22 yıllık çalışmasının ürünü olan "Türkiye'nin Lawrence'ı Fetullah Gülen" kitabıyla kendisine yöneltilen tüm tehditlere rağmen örgütün iç yüzünü özellikle Arap dünyasına göstermeyi amaçlıyor.

Hasaneyn, kitabını ve örgütten gelen tehditleri AA muhabirine anlattı.

Bir dönem Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in danışmanlığını da yapan Hasaneyn, "Türkiye'nin Lawrence'ı Fetullah Gülen" kitabını Ağustos 2016'da bastırdığını ancak özellikle Arap dünyasında kitabın tanıtılması gerektiğini dile getirdi.

Kitabın şimdilik Türkiye'de 6 bin, Sudan'da ise bin adet basıldığını kaydeden Hasaneyn, "Bu kitabın özellikle Arap dünyasında daha çok basılmasını istiyorum. Bu yüzden Arapça baskısının çoğaltılması lazım. Çünkü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) zihniyetini bütün dünyaya duyurmamız gerekiyor." dedi.

Uzun yıllardır FETÖ hakkında bilgiler topladığının altını çizen Hasaneyn, sözlerine şöyle devam etti:

"1995 yılından bu yana Gülen ve örgütü hakkında doküman topluyorum. Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminden önce topladığım belgeleri kitap haline getirmek istedim. Elimdeki taslağı Fatih Sultan Mehmet Üniversitesine gönderdim. Onlar çevirisini yaptı. Bu esnada 'Asrın Firavunu' olan kitabın adını 'Türkiye'nin Lawrence'ı Fetullah Gülen' olarak değiştirme kararı aldık. Basımı ise o hain kalkışmadan yaklaşık bir ay sonra gerçekleşebildi."

"Kitap çıktığında tehditler aldım"

Hasaneyn, kitabının basımından sonra örgütün bundan rahatsız olduğunu ve tehditler aldığını belirterek, şunları anlattı:

"Kitap basıldıktan sonra FETÖ'nün yanında yetişmiş bir Sudanlı yanıma geldi. Kitabın kötü olduğunu ve Gülen'in istese beni öldürebileceğini ima etti. Ona, kitabın içeriğindeki bilgilerin, bizzat Türkiye devleti resmi makamlarınca açıklanan bilgiler olduğunu söyledim. Kızgınlıkla yanımdan ayrıldı."

"Arap coğrafyasında FETÖ'yü anlatmamız gerekiyor"

Kitabın Arapça baskısının bir an önce çoğaltılması gerektiğini de vurgulayan Hasaneyn, "Arap coğrafyasında FETÖ'yü anlatmamız gerekiyor. Sadece Sudan'da değil, bütün ülkelerde bunu el birliğiyle başarmalıyız." diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN