Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Erdoğan: "Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız!"

Erdoğan: "Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Kültür ve sanatın, ekonomi ve savunma sanayii kadar önemli olduğuna değinen Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için çalışırken kültür ve sanatı da ihmal edemeyiz. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Güçlü bir envantere sahibiz. Bu büyük birikimin ışığında yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız!
Yayınlanma Tarihi: 22.2.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 22.02.2018 17:19

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Gelişmiş ülkelerin her konuda daha okul öncesinden başlayarak kabiliyetlerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduğunu biliyoruz. Ülkemizde benzer bir yaklaşımı hayata geçirmemiz gerektiğine inanıyorum. İnsan keşfetme ve yetiştirme sistemimizde, daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Eğitimi öğretim ve kültür konusunda niye nispeten geri kaldığımız konusunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız. " dedi.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Kültür ve sanat, ekonomi ve savunma sanayii kadar önemlidir. Kültür ve sanat somut olmayan unsurlar karşısındaki konumunuzu tayin eder. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için çalışırken kültür ve sanatı da ihmal edemeyiz. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Güçlü bir envantere sahibiz. Bu büyük birikimin ışığında yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız.


"Musiki" dalında ödüle layık görülen Cüneyt Kosal

Okuduğu kitaptan yaptığı resme velhasıl her şeyiyle başka bir medeniyetin başka bir kültürün dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir? Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için gece gündüz çalışırken kültür sanatın katkısını yadsıyamayız. Cemil Meriç ne diyor:"Zavallı Türk aydını, Batılı dostlar alınmasınlar diye hazinelerini gizlemeye çalışır. Sonra unutur hazineleri olduğunu. Düşmanın putlarını takdis eder, hayranlıklarını benimser. Dev papağanlaşır."

Şimdi birileri yine bu sözlerimize bakarak bizi batı düşmanlığıyla itham edecek. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktur. Dünyada nerede güzel olan bir şey varsa onu bulmak ve değerlendiriyor olmakla mükellef olduğumuza inanıyoruz. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil analitik konuşan olmanın bilinciyle yönümüzü geleceğe çevirdik.


"Sinema" dalında ödüle layık görülen Safa Önal

1829 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

​​Afrin'deki askerimiz 1829 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu bir imanın sonucu. 'İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' Dağ taş demeden gece-gündüz demeden şu anda bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor. Hani bazı yalan yanlış şeyler çıkıyor. Hiçbirine aldırmadan yolumuza devam ediyoruz.


"Sanat Tarihi" dalında ödüle layık görülen Prof. Dr. Nurhan Atasoy

ANA SINIFINDAN İTİBAREN ÇALIŞMA YAPILMALI

Gelişmiş ülkelerin her konuda daha okul öncesinden başlayarak kabiliyetlerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduğunu biliyoruz. Ana okulları süreci bunun en güzel ifadesi. Ülkemizde benzer bir yaklaşımı hayata geçirmemiz gerektiğine inanıyorum. Ana sınıfından itibaren öğrencilerin yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Kabiliyetse bizim evlatlarımızdaki kabiliyet başka hiçbir yerde görmedim dersem yeridir. Çalışkanlıksa bizim milletimizin fedakarlığının örneği pek az bulunur.


"Tasavvuf Tarihi" dalında ödüle layık görülen Prof. Dr. Süleyman Uludağ

İnsan keşfetme ve yetiştirme sistemimizde, daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla bu işlerin içinden çıkamayız. Eğtimi, öğretim ve kültür konusunda niye nispeten geri kaldığımız konusunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız. Gençlerimizdeki heyecanı, şevki gördükçe geleceğimiz konusundaki umudum katlanarak artıyor. 2019'dan itibaren bu konularda da Türkiye yeni bir döneme girecektir."

4 DUAYEN VE 1 KURUMA ÖDÜL

Müzik alanında Cüneyt Kosal, tasavvuf ve felsefe alanında Süleyman Uludağ, sinema alanında Safa Önal, sanat tarihi alanında Nurhan Atasoy, kültür ve sanat kurumu alanında Baksı Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri'ni aldı.


"Kültür ve Sanat Kurumu" dalında ödüle layık görülen Baksı Müzesi adına ödülü, müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN