Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Enerji sektöründe hizmetler ve siyasetteki rolü ile ülkesine yaptığı katkılarla elbette ki unutulmayacak

Enerji sektöründe hizmetler ve siyasetteki rolü ile ülkesine yaptığı katkılarla elbette ki unutulmayacak

Enerji sektöründe hizmetler ve siyasetteki rolü ile ülkesine yaptığı katkılarla elbette ki unutulmayacak
Yayınlanma Tarihi: 9.6.2017 17:42:00
Azerbaycan’ın Enerji Bakanı Natik Aliyev, dün rahatsızlanarak kaldırıldığı İstanbul hastanede, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İstanbul’da tedavi gören Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, geçen hafta rahatsızlanarak Azerbaycan’ın Merkezi Nefçiler Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Daha sonra Tedavi amacıyla Türkiye’ye götürülen Aliyev’in tedavisine İstanbul’da devam ediliyordu. Enerji bakanı Natig Aliyev, 23 Kasım 1947 yılında Bakü’de doğmuştu.

Bakan Albayrak’tan taziye mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aliyev’in vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı. Enerji Bakanı Albayrak, "Aliyev’in vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Natig Aliyev, Azerbaycan enerji sektöründe üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile ülkesine yaptığı katkılarla elbette ki unutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Aliyev’e Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailesine, Azerbaycan ve Türk halkına başsağlığı dileyen Albayrak, mesajında şunları kaydetti:

"Aliyev başta Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü Tiflis Erzurum Doğalgaz Boru Hattı ve TANAP Projesi olmak üzere birçok projede varlığını gösterdi. Natig Aliyev’in vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Natig Aliyev, Azerbaycan enerji sektöründe üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile ülkesine yaptığı katkılarla elbette ki unutulmayacaktır. Türkiye – Azerbaycan enerji ilişkilerinin tüm boyutlarında gösterdiği varlık ile bir mihenk taşı olan Natig Aliyev her zaman ülkemizde de hatırlarda yaşayacak ve rahmetle yad edilecektir."

69 Yaşında vefat eden Aliyev, Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan enerji sektöründe yöneticiydi. Azerbaycan’ın devlet enerji kurumu SOCAR’ın başkanlığını yapmıştı. Aliyev, 1993-2005 yılları arasında SOCAR yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürütmüştü. 2005 yılında Enerji ve Sanayi Bakanı olan Aliyev, 2013 yılında da Enerji Bakanlığı görevine getirilmişti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN