Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • İngiltere'deki imamlardan ortak tavır: ‘Teröristin cenaze namazı kılınmaz’

İngiltere'deki imamlardan ortak tavır: ‘Teröristin cenaze namazı kılınmaz’

İngiltere’deki imamlardan ortak tavır: ‘Teröristin cenaze namazı kılınmaz’
Yayınlanma Tarihi: 6.6.2017 11:11:00

İngiltere’de 130’dan fazla imam, Londra Köprüsü’nde 7 kişinin ölümüne, 48 kişinin de yaralanmasına neden olan teröristlerin cenazelerini gömmeyi reddetti


Üç terörist, İngiltere’de geçtiğimiz cumartesi günü Londra Köprüsü’nde sivillerin üzerine önce araç sürmüş, ardından bıçaklı saldırı düzenlemişti.

Olay sonrası saldırganlar ölü olarak ele geçirildi. İngiltere’deki terör saldırısını "benzeri görülmemiş" olarak nitelendiren 130’dan fazla imam, 3 teröristin cenazelerini gömmeyi reddetti. İmam Abdullah Hassan, konuya ilişkin Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Saldırganlar için cenaze namazı kılmayacağız. Ayrıca imam ve dini otoritelere böyle bir imtiyazdan vazgeçme çağrısında bulunuyoruz" dedi.


Öteyandan, 3 saldırgandan 2’sinin kimliği açıklandı. İngiliz yetkililer, saldırganlardan 27 yaşındaki Pakistan uyruklu Khuram Shazad Butt’un İngiliz iç istihbaratı MI5 tarafından listede olduğunu ve arandığını bildirdi. İkinci saldırganın ise Libya ya da Fas asıllı Rachid Redouane olduğu kaydedildi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN