Arama

FETÖ'cü papaz CIA'in Ortadoğu sorumlusu mu?

FETÖ’cü papaz CIA’in Ortadoğu sorumlusu mu?
Yayınlanma Tarihi: 2.6.2017 14:14:00 Güncelleme Tarihi: 02.06.2017 14:15

FETÖ ile mücadelede tutuklanan ve ABD ordusunda kendisi gibi özel eğitimli adamları olduğu anlaşılan Protestan Kilisesi Papazı Brunson’ın askerlerinin de sorgulandığı öğrenildi. Brunson’un sadece İzmir ve Türkiye’nin değil ABD istihbarat teşkilatı CIA’in Ortadoğu sorumlusu olduğu ileri sürüldü.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı FETÖ operasyonuda tutuklanarak cezaevine konan ve ABD Ordusu’nun özel harp subayı olduğu anlaşılan Protestan Kilisesi Papazı Andrew Craig Brunson’la ilgili soruşturma derinleştiriliyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın da Beyaz Saray’da görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan 3 kez iadesini istediği Papaz Brunson’un ekibinin de yer alan isimlerin de sorgulandığı öğrenildi. Brunson’un Türkiye’de 15 Temmuz’ta FETÖ’cü hainler tarafından bulunulan darbe girişiminin de önemli isimlerinden olduğu belirtildi. Brunson’un sadece İzmir ve Türkiye’nin değil ABD istihbarat teşkilatı CIA’in Ortadoğu sorumlusu olduğu ileri sürüldü.

ÖZEL EĞİTİMLİ ADAMLARI

Brunson’un tutuklanmasının ardından ekibindeki bazı kişilerin Türkiye’den kaçtığı tespit edildi. Türkiye’de kalanların ise, sorguya alındığı belirtildi.
Brunson gibi ABD özel harp subayı olduğu belirtilen ekibindeki papazların da sorgularının ve incelemelerinin devam ettiği belirtildi.
Yapılan araştırmalarda Brunson’a bağlı Papazların birçok sohbette Türkiye ve Türklerle ilgili skandal ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Ekipteki bir papazının Türk savaş uçaklarının uçuşu sırada bunu gören bir Türk vatandaşının sevinmesi üzerine, "Niye böbürleniyorsun onlar sizin pilotlarınız mı? Bu pilotlar Fetullah Gülen’e bağlı, o da bize bağlı. Onlar ABD’nin pilotları" dediği bilgisine ulaşıldı. Yine Brunson’un ekibinden bir papazın da 2010’da yaptığı bir konuşmada, bir Türk’e "Ülkenle gurur duyma, 5-6 yıl içinde üzerinde yaşayacağın bir ülke olmayacak, merak etme. Bu çok sevdiğin İzmir’in Kadifekale ve Bayraklı sırtlarına mabedimiz olan Kiliseleri dikeceğiz. Bizim askerlerimiz, siz Türklerin cesetlerini çiğneyecek. Ben de senin cesedini çiğneyeceğim. Kafanı kesip top oynayacağım" dediği de belirtildi. Yine Brunson’a bağlı bir papazın ise, "Bu ülke ileride polis şefi olacak, Emre Uslu ve arkadaşlarının, onlar da bizim adamlarımız" dediğinin tespit edildiği kaydedildi.

"EŞİ DE AJAN" İDDİASI

Önümüzdeki günlerde hakkındaki iddianamenin tamamlanmasıyla hakim karşısına çıkacak Brunson’un kaldığı cezaevinde eşi Norine Lyn Brunson tarafından hiç ziyaret edilmediği öğrenildi. Brunson’un tutuklanmasından bir süre sonra milli güvenliğe tehdit koduyla sınırdışı edilen Norine Lyn Brunson’un da eşi gibi bir CIA ajanı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor

BÜYÜKELÇİ GÖRÜŞTÜ

Aliağa Şakran Cezaevi’nde geniş güvenlik tedbirleri altında, kendisi gibi FETÖ’den tutuklu mahkumlarla birlikte aynı koğuşta kalan Andrew Brunson’un geçtiğiniz günlerde sürpriz bir ziyaretçisi geldiği belirtildi. Bakanlıktan alınan izinler sonrası Ankara ABD Büyükelçi John Bass’ın Brunson’ı ziyaret ettiği ve bir süre görüştükten sonra cezaevinden ayrıldığı ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA DELİL VAR

Öte yandan Papaz Brunson ile ilgili Savcılığa ifade veren bir gizli tanığın Brunson’un gerçek kimliğini ortaya koyan çok sayıda görüntü ve ses kaydığını da verdiği konuşuluyor. Brunson’un FETÖ bağlantıları ile yaptığı görüşmelerin görüntüleri olduğu ve PKK’lılarla nasıl bağlantı kurduğu ve onları nasıl teker teker Hristiyan yaptığının da fotoğraflarının olduğu ileri sürüldü. Bu arada, Brunson’un Tunceli’den getirdiği 25 Alevi kökenli genci törenle Hristiyan yapma görüntüleri ve resimleri olduğu ortaya çıktı.

(YENİ ASIR)
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN