Arama

FETÖ Elebaşı Gülen’e bir tutuklama kararı daha

FETÖ Elebaşı Gülen’e bir tutuklama kararı daha
Yayınlanma Tarihi: 2.6.2017 21:47:00

Hrant Dink cinayeti davası kapsamında, FETÖ elebaşı Gülen’in yurt dışında bulunması ve kendisine ulaşılamaması nedeniyle gıyaben tutuklanmasına karar verildi.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin, 19 Ocak 2007’de öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler ve jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 50 sanık hakkında açılan yeni davanın, aralarında Ogün Samast, Erhan Tuncel, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşkun Çakar’ın da bulunduğu 35 sanıklı ana dava ile birleştirilmesine karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink cinayetine ilişkin hazırlanan üçüncü iddianameyi kabul ettikten sonra söz konusu davaya ilişkin tensip zaptını hazırladı.

Buna göre Hakim Ali İhsan Horasan başkanlığındaki heyet, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler ve jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 50 sanık hakkında açılan dava ile aralarında Ogün Samast, Erhan Tuncel, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşkun Çakar’ın da bulunduğu 35 sanıklı dava arasında fiili bağlantı bulunduğundan ve birlikte yürütülmesinde hukuki yarar bulunduğu gerekçesiyle davaların birleştirilmesine karar verdi.

Sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Hrant Dink’in öldürülmesine nezaret ettiği belirlenen İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Niyazi Malkoç hakkında soruşturma aşamasında çıkarılan yakalama emirlerinin geri alınmasına hükmeden heyet, sanıklar Gülen ve Malkoç’un haklarındaki kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt dışında bulundukları ve bu nedenle kendilerine ulaşılamadığı anlaşıldığından sanıkların gıyaben tutuklanmalarını kararlaştırdı.

Kırmızı bülten


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Niyazi Malkoç hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını isteyen mahkeme heyeti, sanık Gülen’in Amerika Birleşik Devletleri, sanık Malkoç’un Almanya’dan iadesi prosedürüne esas olmak üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile yazışma yapılmasına karar verdi.

Heyet, sanıklar Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlı, Halil İbrahim Koca, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay ve Zekeriya Öz hakkında hakkında birleştirilen dosya üzerinden yakalama emri düzenlenmesine hükmetti
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN