Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Kızılay mazlumların gölgesine sığındığı güven kapısı

Kızılay mazlumların gölgesine sığındığı güven kapısı

Kızılay mazlumların gölgesine sığındığı güven kapısı
Yayınlanma Tarihi: 10.6.2017 18:56:00
 Mazlumların gölgesine sığındığı güven kapısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşunun 149’ncu yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt içi ve dışı operasyonlarında ihtiyaç sahiplerinin ve korunmasız insanların yüzünü güldüren Türk Kızılay’ının, özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza attığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 11 Haziran Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Kerem Kınık’a bir mesaj gönderdi.

Erdoğan, savaş alanlarında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulan Türk Kızılay’ının bugün, sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan bir umut kapısı durumuna geldiğini belirtti.

Yaşanan her afette ve her önemli hadisede, mağdurların ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı olan Türk Kızılay’ının, aziz milletin yardımseverliğinin, yüce gönüllülüğünün, merhametinin ve şefkat duygularının bir tezahürü olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında ihtiyaç sahiplerinin ve korunmasız insanların yüzünü güldüren Türk Kızılay’ı, özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza atmaktadır. Türk Kızılay’ının yardım için uzatılan ellerden mümkün olan en çoğunu tutabilmesinin, hayırseverlerin kendisine sağlayacağı destekle orantılı olduğu unutulmamalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm gönüllülerini en kalbi duygularımla selamlıyor, aziz milletimizi bir kez daha bu güzide kuruluşumuzu desteklemeye çağırıyorum."

 
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN