Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • ‘Garson’un hafıza kartından 4 bin 672 ‘mahrem imam’ çıktı

‘Garson’un hafıza kartından 4 bin 672 ‘mahrem imam’ çıktı

‘Garson’un hafıza kartından 4 bin 672 ‘mahrem imam’ çıktı
Yayınlanma Tarihi: 1.6.2017 10:19:00
FETÖ’nün belkemiğini oluşturan mahrem yapılanma, 118 sayfalık iddianameyle tamamen deşifre oldu.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; ’Garson’ kod adlı itirafçı ’imam’ın savcılığa verdiği hafıza kartından Türkiye’deki 4 bin 672 mahrem imamın isimleri çıktı. Örgütün Türkiye’deki tüm polisleri kategorilere ayırarak fişlediği belirlendi. Mahrem imamlara örgüt kaynaklarından her ay onbinlerce dolar maaş bağlandığı, bu paraların imamlar tarafından örgüte bağlı hukuk büroları, dernekler, medya organları ve şahıslara dağıtıldığı öğrenildi.

FETÖ elebaşısının örgütte en önem verdiği ve ’özel hizmetler birimi’ olarak bahsettiği ’mahrem’ yapılanmaya yönelik iddianamede, örgütün 198 mahrem imamı hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi.
İddianameye göre, örgütün emniyetteki mahrem yapılanmasının üst düzey isimlerinden biri olan "Garson" kod adlı itirafçı imam 18 Nisan’da cep telefonu ile örgütsel işleyişi ve örgüt mensuplarına ait bilgileri içeren 2 adet Micro SD kartı savcılığa teslim etti.

Micro SD’deki "Güncel Lise Kitabı" başlıklı dosyada Türkiye’deki tüm polislerle ilgili -örgüt üyesi olmasa da- bilgiler bulunmakta.

‘Garson’un ifadesinden satırbaşları:
Biz mahrem imamlar olarak genellikle Ankara’da ayda bir olmak üzere toplantı yapardık. Hafıza kartlarındaki bilgiler bu süreçte toplantılarda kayıt altına alınan bilgiler ve benim aynı süreçte öğrenerek kayda geçirdiğim bilgilerdir.
FETÖ’nün emniyetteki mali yapılanmasının iki ana ayağı var. Birincisi emniyetteki FETÖ üyelerinden toplanan paralar, diğeri sivil kaynaktan yani dışarıdan gelen paralardır.

17-25 Aralık sonrasında Gülen’in talimatıyla yeni gelir elde edebilmek için bir kez her örgüt üyesinden çeyrek altın, iki defa kurban, bir defa da fitre organizasyonu yapılarak 18 milyon lira para toplandı. Bu para 15 Temmuz’a kadar örgütün gelir gider bilançosundaki eksik için kullanıldı.

200 Bin Dolar aylık!

Gizli tanık ’Garson’ ifadesinde ayrıca mahrem imamlara yönelik Aralık 2016’dan beri FETÖ tarafından dağıtılan güncel maaşların detaylarını da verdi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile para akışı devam eden mahrem imamlara örgütün tahsis ettiği miktarlardan örnekler şöyle:

Kontrolü Türkiye Emniyet imamına bağlı olan emniyet mahrem hizmetler birimi için aylık 200 bin dolar.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler birim sorumlusu Tarık kod adlı imam adına aylık 167 bin dolar.

Bürokratlara yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Yavuz kod adlı imam adına aylık 167 bin dolar.

Adliyeye yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Faruk kod adlı imam adına aylık 167 bin dolar.

Akademisyenlere yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Burak kod adlı imam adına aylık 58 bin 600 dolar.

Adil Öksüz’ün yerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı birim sorumlusu olan ’Bülent’ kod adlı imam adına aylık 28 bin 300 dolar.

MİT’e yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Ahmet kod adlı imam adına aylık 22 bin 500 dolar.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN