Arama

İngiliz elçi fena "Moore"ardı!

İngiliz elçi fena Mooreardı!
Yayınlanma Tarihi: 11.4.2017 10:27:00

THY uçağında bir yolcunun doğum yapması dünya gündemine yerleşti. Genel Müdür Ekşi, tebriklerini ileten İngiltere Büyükelçisi Moore’a ‘kabin yasağına’ gönderme yapan bir cevap verdi: Ekibimiz yolcularımıza her türlü yardımı gösteriyor. Sadece laptoplarını veremiyor!


ABD ve İngiltere, skandal bir kararla gündeme geldi. 2 ülke, İstanbul’un da içinde bulunduğu 10 uluslararası havalimanından yapılan uçuşlarda laptop gibi cihazların kabine alınmamasına karar verdi. Tepki çeken gelişmenin ardından Türk Hava Yolları (THY) uçağında mucize gibi bir olay gelişti. THY’nin Gine-İstanbul seferini yapan uçağında seyahat eden Gine asıllı Fransız vatandaşı Diaby Nafi, kabin memurlarının yardımıyla bir kız bebek dünyaya getirdi. 13 bin metre yükseklikte gerçekleşen doğum, dünyanın gündemine yerleşti. İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, Twitter’dan THY uçağında yaşanan doğum olayıyla ilgili haberi paylaşarak, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi tebrik etti.

’RAHATSIZ EDİCİ’
Bilal Ekşi, Büyükelçi’nin paylaşımına tokat gibi bir cevap verdi. Ekşi, "Sn. Büyükelçi, mesajınıza çok teşekkür ederim. 42 bin ft’de yolcularımıza ekibimiz her türlü yardımı gösteriyor. Sadece laptoplarını veremiyor" ifadelerini kullanarak ABD ve İngiltere’nin uyguladığı kabin yasağına dikkat çekti. Ekşi’nin yanıtı sosyal medyada paylaşım rekorları kırarken, Richard Moore’den "güvenlik" içerikli bir cevap geldi! Moree, Ekşi’nin mesajına "Doğru, Genel Müdürüm. Rahatsız edici bir şey. Fakat yolcuları güvenli tutmak tek hedefimiz. Bu zor konuda işbirliğiniz için teşekkür ederiz" yanıtını verdi.

THY uçağında doğum sancıları başlayan kadının imdadına kabin ekibi yetişti. Genç kadın, hosteslerin yardımıyla bir kız bebek dünyaya getirdi. İngiltere Büyükelçisi THY’ye tebrik mesaji gönderdi. Ancak elçi, kabin yasağını içeren imalı cevap karşısında ne diyeceğini bilemedi.



İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ RICHARD MOORE’RDI!
THY Genel Müdürü Ekşi’nin İngiliz Büyükelçi’ye verdiği cevap sosyal medyayı salladı. işte yorumlar:

İnce cevap.
Güzel kapak olmuş!
Anlamlı mesaj. Anlayana tabii...
Süpermiş!
10 numara yanıt.
Helal olsun Bilal Bey’e
Taşı gediğine oturtmuş.
Vay be çok havalı!
Çok güzel olmuş
Gerçekler Ekşi’dir
Türk tokadı...
İngiliz elçi Moore’rdı!
Ekşi vurdu, gol oldu!
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN