Arama

Türkiye Kudüs için tek yürek

ABD Başkanı Trump'ın skandal kararının ardından bugün İstanbul Fatih Camii'nden başlayarak Saraçhane'de bitecek tepki yürüyüşü yapıldı. Cuma namazı sonrası birçok il ve ilçede protestolar düzenleniyor. Binlerce insan Mescid-i Aksa'nın evi Kudüs için meydanlara indi.

Türkiye Kudüs için tek yürek
Yayınlanma Tarihi: 8.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 08.12.2017 16:49

Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çankırı ve Çorum'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te protesto gösterisi düzenlendi. Trabzon, Bayburt, Rize ve Giresun'daki üniversiteler kararı kınadı. Doğu Anadolu'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, karara tepki gösterdi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı yurt genelinde protesto ediliyor. Binlerce insan cuma namazı sonrası yeniden protesto için meydanlara döküldü.

FATİH CAMİİ'NDE KUDÜS CUMA'SI

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkinin adresi Cuma namazının ardından Fatih Camii oldu. Bazı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla gerçekleştirilen protesto öncesi, camii içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cuma namazından saatler önce çoğunluğu gençlerden oluşan bir grup, Fatih Camii avlusunda toplandı. Cuma namazının ardından ABD'nin Kudüs kararı protesto ediliyor. Kalabalık Fatih Camii'nde Saraçhane Parkına yürüyor.


SARAÇHANE'DE TOPLANAN BİNLERCE KİŞİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için Saraçhane'de toplanan binlerce kişi havadan görüntülendi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye'nin bir çok noktasında Trump'ın kararına tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Bu kapsamda, cuma namazı sonrası Trump'ın Kudüs kararına tepki göstermek isteyen binlerce vatandaş Fatih'de bulunan Saraçhane'ye akın etti. Saraçhane'deki insan seli havadan görüntülendi.


RİZE KUDÜS İÇİN AYAKTA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de de Cuma Namazı sonrasında protesto edildi.
Rize AK Parti İl Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen Kudüs Yürüyüşü Cuma Namazı'nın ardından Rize Sahil Camisi'nde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi.


İZMİR DE KUDÜS İÇİN AYAKTA!

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları, Konak Yalı Camii önünde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti. Vatandaşlar ellerindeki Filistin bayrakları ve dövizlerle Filistin'e destek verdi.


DİYARBAKIR KUDÜS İÇİN TOPLANDI

Diyarbakır'da Ulu Cami önünde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstermek için bir araya gelenler büyük bir kalabalık oluşturdu.

ADANA'DA PROTESTO

Adana'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı cuma namazı çıkışında protesto edildi.
Seyhan ilçesinde bulunan Kemeraltı Camisi'nde cemaat cuma namazı sonrası Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için toplandı. Cemaat ellerinde döviz, Türk ve Filistin bayraklarıyla "Katil ABD, Filistin'den defol" sloganları attı. Daha sonra grup adına Mahmut Eraslan yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Filistin toprağı olmasına rağmen Trump'ın bu kararının kabul edilemez olduğunu, bütün Müslümanların birleşerek buna karşı durması gerektiğini söyledi. Konuşmanın ardından dua edildi. Protestoya AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Gül Demet Sarı ve Tamer Dağlı da katıldı.


SİVAS'TA 'KUDÜS' YÜRÜYÜŞÜ

Sivas'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki olarak yürüyüş düzenlendi.


BOLU'DA 'KUDÜS' PROTESTOSU

Bolu'da, yaklaşık 500 kişi ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Bolu'da Kadı Camii'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.


MERSİN'DE KUDÜS PROTESTOSU

Mersin'de sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.


AMASYA DA KUDÜS İÇİN AYAKTA!

Amasyalılardan Kudüs protestosu AK Parti Amasya il Başkanı Mehmet Ünek: "Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir" dedi

BURSA KUDÜS İÇİN AYAKTA

Bursa'da, Orhangazi parkında toplanan yüzlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti


BATMAN DA KUDÜS İÇİN AYAKTA!

Batman'da bir araya gelen STK ve siyasi parti temsilcileri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.


TEKİRDAĞ'DA 'KUDÜS' PROTESTOSU

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesi, Tekirdağ'da cuma namazından sonra basın açıklaması yaparak protesto edildi.

KOCAELİ DE KUDÜS İÇİN AYAKTA

ABD Başkanı Donald Trump'un, Kudüs açıklamasını protesto etmek amacıyla binlerce kişi Kocaeli'de toplandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN