Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • ABD'nin FETÖ irtibat ajanı Metin Topuz’un yeni görüntüleri çıktı

ABD'nin FETÖ irtibat ajanı Metin Topuz’un yeni görüntüleri çıktı

FETÖ'cülerle ABD arasında irtibatı sağlayan ABD İstanbul Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Topuz'un, 17 Aralık’tan bir ay önce Mali Şube’ye gittiği anlaşıldı

ABD’nin FETÖ irtibat ajanı Metin Topuz’un yeni görüntüleri çıktı
Yayınlanma Tarihi: 12.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.10.2017 23:47

Amerika ile vize krizi çıkmasına "gerekçe" gösterilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz'un FETÖ irtibatına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturma kapsamında "Casusluk" iddiasıyla tutuklanan Metin Topuz'un 17- 25 Aralık operasyonundan bir ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'ye gittiği ortaya çıktı.

Daha önce ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) mensubuymuş gibi operasyonlara katıldığına dair fotoğrafları ortaya çıkan Metin Topuz'un, FETÖ'cü hakim, savcı ve polislerle ilişki ağını inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdikçe ilişki ağı daha net ortaya çıkıyor.

Tutuklanması ABD ile krize neden olan İstanbul Başkonsolosluğu "irtibatçı"sı Topuz'un, FETÖ ile işbirliği ve 17-25 Aralık darbe girişimindeki aktif rolü, fotoğraflarla da belgelendi. Görüntülerde Topuz, 17 Aralık'tan 32 gün önce, kumpasın mimarlarından Yakup Saygılı'yı Mali Şube'deki makamında ziyaret ediyor. Topuz ile Saygılı'nın sır dolu görüşmesi yaklaşık bir saat sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminin arkasında kimlerin bulunduğunu tespit etmeye yönelik soruşturmasında tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz'un, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı belgelendi.

A Haber'de yayınlanan Kadraj programında Sabah Gazetesi muhabiri Kenan Kıran, Metin Topuz'la ilgili görüntüleri paylaştı. Topuz'un, 17-25 Aralık darbe girişiminden 32 gün önce, 5 Kasım 2013'te FETÖ'cü eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görüştüğüne yönelik fotoğrafları yayınlandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN