Arama

Dünyaya “Millet nasıl olur?” dersi verdik

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplandı.

Dünyaya “Millet nasıl olur?” dersi verdik
Yayınlanma Tarihi: 15.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.07.2017 20:18

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Genel Kurul da yer aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 15 Temmuz Özel Oturumu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasıyla başladı.

"BÜTÜN MECLİS, SÜTÇÜ İMAM'DI, NENE HATUN'DU"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz gecesi, darbe girişimi sırasında Meclisi açtığını ve Genel Kurulu topladığını anımsatarak, "Topyekun, bütün hepimiz, bütün Meclis Sütçü İmam'dı, Nene Hatun'du" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman'ın ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım, özel oturumda yaptığı konuşmada, "15 Temmuz iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz bir işgal hareketine karşı milletin çıplak eliyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz, dünya devletlerine bir millet nasıl olur, bir vatan nasıl korunur, dersinin verildiği gündür. 15 Temmuz, milli iradenin tecelligahı bombalanırken, milli iradenin teslim alınamayacağının yedi düvele ilan edildiği gündür." dedi.

"ORDU, 15 TEMMUZ ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DAHA GÜÇLÜ"

Türk ordusunun bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü olduğunu belirten Yıldırım, "Türk ordusu aziz milletin ordusudur." ifadelerini kullandı.

"DESTANLARIN EN GÜZELİ YAZILDI"

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz gecesi destanların en güzeli yazıldı. O gece milletvekillerimiz parti kimliklerini bir kenara bıraktı hep beraber ülkemize sahip çıktı. Ölümüne milli irade nöbeti tuttu, bombaların altında Meclis'i terk etmedi. Milletim de egemenliğini düşmanlara bırakmayıp o gece Meclis'ine ölümüne sahip çıktı. 15 Temmuz'un her yıl dönümünde de aynı ruhla bu çatı altında buluşulmalıdır. 1915'te Çanakkale'yi geçemeyenler, 2016'da İstanbul Boğazı'nı geçeceğini mi sandı?" diye konuştu.

'KONTROLLÜ' KILIÇDAROĞLU

15 Temmuz şehitlerinin anıldığı oturumda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis kürsüsünden defalarca açıklanan konuları 15 Temmuz'un karanlıkta kalan maddeleri gibi sıraladı ve yine kontrollü darbe imasından bulundu. FETÖ'ye destek özelliği taşıyan adalet yürüyüşü nedeniyle eleştirilere hedef olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz sabahı kahvesi ve terliğiyle bir evin salonunda TV izlerken çekilmiş fotoğrafları nedeniyle sosyal medyada gündem olmuştu.

BAHÇELİ: AKLIN İNKARI

Gazi Meclis TBMM'de 15 Temmuz Özel Oturumu'nda konuşan MHP lideri Bahçeli de, "15 Temmuz FETÖ hain saldırısına korkusuzca direnen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. İşgalcilerin karşısına dikilen gazilerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum. Şüphe yok ki Türk milleti tarih boyunca nice badirelerin üstesinden gelmeyi başarmıştır" dedi.

Bahçeli konuşmasında şunları kaydetti: 15 Temmuz bir darbe teşebbüsüdür. 15 Temmuz FETÖ kalkışmasına kontrollü darbe demek her şeyden önce aklın inkarı, yalın gerçeklerin imhasıdır. 15 Temmuz'da çatısı altında bulunmaktan onur duyduğumuz TBMM defalarca bombalanmıştır. Bir avuç yılan milletimize ateş saçmıştır. Tarih sayfalarını karıştırdığınız örneğine neredeyse hiç yaklaşmayacak alçaklık 15 Temmuz gecesinde yaşanmıştır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN