Arama

Berberoğlu'nun tutuklanması vesile oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay “Maçka Parkı ve Güvenpark'tan başlayan kartopunu çığa dönüştürerek, Türkiye'nin tıkanan demokrasi yollarını açmak herkesin namus borcudur" sözleriyle ‘gezi’ özlemini dile döktü.

Berberoğlu’nun tutuklanması vesile oldu
Yayınlanma Tarihi: 15.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2017 16:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay "Maçka Parkı ve Güvenpark'tan başlayan kartopunu çığa dönüştürerek, Türkiye'nin tıkanan demokrasi yollarını açmak herkesin namus borcudur" sözleriyle 'gezi' özlemini dile döktü.

Partinin İstanbul İl Örgütü, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması nedeniyle Ankara'dan yürüyüş başlatan Kılıçdaroğlu İstanbul'a gelene kadar Maçka Demokrasi Parkında eylem yapma kararı aldı.

Ellerinde "Adalet" yazan pankart ve dövizlerle bir araya gelen CHP'li grup, bir süre "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

Casusluk suçundan 25 yıl hüküm giyen Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise, "Onun şahsında tüm mağdur olanların, sahipsiz olanların, ötekilerin, damadı güçlü olmayanların da mücadelesidir bu. Berberoğlu'nun tek bir kalemi vardır. Kendisi üzerinden CHP ile bir hesaplaşma başlatılmıştır. CHP buna müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da Berberoğlu'nun tutuklanmasını kabul etmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi ve "Maçka Parkı ve Güvenpark'tan başlayan kartopunu çığa dönüştürerek, Türkiye'nin tıkanan demokrasi yollarını açmak herkesin namus borcudur." ifadelerini kullandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN