Suya aksini yansıtan sıra dışı mimarileriyle 'yüzen camiler'
Allah'ın bize mescid kıldığı yeryüzünde, kimi camiler var ki mimari tasarımlarıyla adeta göz kamaştırıyor. Onlardan bazıları da suyun üzerine inşa edilen 'yüzen camiler'... Sizler için dünyanın dört bir yanından akisleri suya yansıyan, mimari dehanın ürünü yüzen camileri derledik.
Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan Al Rahma Camii, bölgede en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Oldukça güzel bir mimariye sahip olan bu cami, daha çok Yüzen Cami adıyla bilinir.
Al Rahma Camii, Suudi Arabistan'ın sıcak havasında ziyaretçilerine deniz havasını soluyarak serinleme imkânı verir. Ayrıca bu cami, Kızıldeniz'i görmek isteyenler için de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.
Malezya'nın Kuala Terengganu şehrinde bulunan Kristal Cami, modern İslam mimarisi ve çevre düzenlemesinin en güzel örneklerinden biri olarak karşımızda çıkar.
Bu cami, yapımında cam, metal ve kristal malzemeler kullanılması nedeniyle Kristal Cami olarak adlandırılmıştır.
Yapımına 2006 yılında başlanan ve 2008 yılında ibadete açılan bu cami, 1500 kişilik kapasiteye sahiptir.
Malezya'nın idari başkenti olan Putrajaya'da bulunan Putra Camii, ülkede Pembe Camii olarak bilinir. Malakka Boğazı'nın kıyısına inşa edilen Putra Camii'nin duvarlarında ağırlıklı olarak cam malzemeler kullanılmış; cami, gül işlemeler ve mermer oymalarla süslenmiştir.
Putra Camiinin kubbesi için kullanılan malzeme ise pembe granittir. Bir vakit namazında 15 bin kişi namaz kılabilmektedir. Minaresinin beş katlı oluşu, İslam'ın beş şartını simgeler.
Kota Kinabalu Şehir Camii, Malezya'nın Sabah eyaletinde yer alan Kota Kinabalu'da bulunuyor. Borneo Adasında ve Güney Çin Denizi üzerinde yer alan bu cami, şehrin ikinci ana ibadethanesi olarak biliniyor.
Miğferi andıran işlemeli mavi bir kubbesi ve dört minaresi bulunuyor. 1989 yılında inşasına başlanan bu cami, 2000 yılında ibadete açıldı. Mimari tasarımında, Medine'deki Mescid-i Nebevi'den esinlenilmiştir.