Arama

İsrail'i kuran karanlık aile: Rothschildler

Tarihin en gizemli, en bilinmeyen ve dikkat çeken iki ailesinden biri olan Rothschildlerin 4. baronu Jacob Rothschild 26 Şubat tarihinde 87 yaşında öldü. 2017 yılında verdiği bir röportajda, Filistin'de Siyonist bir devlet kurulmasının ailesi tarafından gerçekleştirildiğini ve bu plana ulaşmanın 3 bin yıl sürdüğünü söyleyen Rothschild, hayatı boyunca siyonist ideolojiyi desteklemiş ve bu uğurda eylemler gerçekleştirmişti. Ellerinden kan sızan bir kötülük imparatorluğunun lideri olan Jacob Rothschild'in dahil olduğu Rothschildler dünyadaki hükmünü nasıl kurmuşlardı? Filistin ve "Balfour Deklarasyonu"nun Rothschildler ile bağlantısı ne? Bu soruların cevaplarını araştırdık.

Sesli dinlemek için tıklayınız.
  • 1
  • 11
Rothschild ailesinin kanlı tarihi
Rothschild ailesinin kanlı tarihi

◼ Dünyanın en meşhur ama aynı zamanda en bilinmez ailelerinden olan Rothschildlerin geçmişi 16. yüzyıla dayanır. 1590 yılından beri varlığı bilinen aile, dünya çapında yürüttükleri çok gizli faaliyetlerin neticesinde bugünkü şeklini alır. İngiliz saraylarında kralın yaverliğini yaparak tarih sahnesine çıkan bu ailenin bireylerinin adları bilinmez, ünlü dergilerin hiçbirinde yer almazlar. Aile statüsünü ve varlığını kasıtlı olarak gizler. Bu durum Rothschild ve Rockefeller aileleri için geçerlidir.

◼ Tüm bilinmezliğe rağmen devlet adamları Rothschildlere büyük saygı ve tazim duyarlar. Ailenin bugün 1000-1500 civarında ferdi olduğu tahmin ediliyor. Rothschild ailesinin en bilinen görevi ise kurulmasına ön ayak olduğu katil İsrail'e hizmet etmek, çıkarlarını korumak ve gelişimi için her şeyi yapmak.

◼ Öyle ki Lord Jacob Rothschild, 2017 yılında verdiği bir röportajda Filistin'de Siyonist bir devlet kurulmasının ailesi tarafından sağlandığını ve bu plana ulaşmanın 3 bin yıl sürdüğünü söylemişti.

https://www.instagram.com/p/C3z6PGftPvm/

Rothschild ailesi, Yahudi topluluklarının en üst organı sayılan ve Yahudi İhtiyar Meclisi'nin günümüzdeki devamı olarak nitelenen Yahudi Ajansı Kurulu'na yöneticilik yaparak gücünü elinde tutar. Waterloo'nun ardından Rothschild ailesi Avrupa ekonomisini adeta ele geçirirler.

Uluslararası tahvil piyasasını hakimiyetleri altına alarak; pamuk, tütün, şeker, bakır ve cıva gibi emtiaların en önemli tüccarları olmuş, kıta genelinde çok önemli devlet adamları üzerinde etkilerini kurmuşlardır. Böylece modern Avrupa'nın ekonomik öncüsü Rothschild ailesi olur.

(Niall Ferguson'ın özel arşivi)

https://www.instagram.com/p/C30CpcgBljX/

  • 3
  • 11
Gücün zirvesine doğru
Gücün zirvesine doğru

◼ Zamanla Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Yahudi aile, yaklaşık 200 yıl önce İngiltere, Fransa, İsviçre gibi farklı coğrafyalara dağılır. Böylece her Rothschild göç ettiği ülkenin kılcal damarlarına sızar.

◼ Bu esasında kasıtlı bir tercihtir. Böylece Rothschildler dünyada çeşitli illegal yöntemlerle siyasal ve ekonomik gücü ele alır ve yükselen bankacılık sektörünün yüzü haline gelirler.

◼ Aile gücünün zirvesine ulaştığında ise "Tanrı'nın kendilerine vaad ettiği İsrail devleti" iddiasını gerçekleştirmek için harekete geçer.

  • 4
  • 11
İsrail devletini nasıl kurdular?
İsrail devletini nasıl kurdular?

◼ Bunun için öncelikle her milletin asırlardır huzurla yaşadığı Osmanlı Devleti'nin parçalanmasını hedef edinirler. Osmanlı devletine komşu olan ülkeleri finanse ederek Osmanlı'ya karşı savaşmaları için kışkırtırlar. Böylelikle Osmanlı'ya saldıran Rusya, Avusturya başta olmak üzere diğer komşu devletler, Osmanlıyı askeri ve ekonomik olarak yıpratırlar.

◼ Bu sırada Osmanlı'nın en çok dış borcu Rothschild ailesinin sahibi olduğu İngiltere Bankası'nadır. Rothschildler Osmanlı'nın yıkılması ve Orta Doğu'nun şekillenmesinde büyük rol oynarlar.

  • 5
  • 11
Filistin'e işgalin yolunu açan mektup
Filistin’e işgalin yolunu açan mektup

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour, Siyonist hareketin önde gelen figürlerinden Rothschild ailesinin baronu Lord Jacob Rothschild'e bir mektup gönderir. Mektupta şunları söyler: "Majestelerinin hükümeti, Yahudilere Filistin'de bir yurt tesisi fikrini hararetle desteklemektedir. Bu maksatla her ne gerekiyorsa yapılacaktır."

Tarihe "Balfour Deklarasyonu" olarak geçen bu mektup, İsrail devletinin kurulmasının en önemli mihenk taşıdır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN