Arama

2019 Arefe günü resmi tatil mi? Bankalar arife günü açık mı?

2019 Ramazan Bayramı'na yaklaşırken, cevabı en çok merak edilenler arasında arife günü bankalar, eczaneler ve PTT çalışıyor mu? sorusu yer alıyor. İşte 2019 Ramazan arife günü ne zaman? Arife günü resmi tatil mi? 2019 Ramazan arife gününde devlet daireleri açık mı? Arife günü noterler açık mı? Arife günü tam gün tatil mi? Bankalar arife günü açık mı? Merak edilen soruların cevabını açıkladık.

  • 1
  • 10
ARİFE NEDİR?
ARİFE NEDİR?

Asıl olarak; Kurban Bayramı'ndan bir gün öncesine mahsus olan arife tabiri, Türkçe'de Ramazan Bayramı'ndan bir gün öncesi için de kullanılmaktadır. Arife, bayramın müjdecisidir. Peygamberimiz, "En hayırlı, kabulü şayan olan dua, arife günü yapılan duadır." (Tirmizî, Dua, 8; Malik, Dua, 500) buyurmuşlardır.

Arife herhangi bir dinî bayramdan önceki gün. Arife günü aslen hicrî kamerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra herhangi bir şeyden önceki gün anlamında da kullanılır.

  • 2
  • 10
ARİFE GÜNÜ NE ZAMAN?
ARİFE GÜNÜ NE ZAMAN?

3 Haziran Pazartesi günü yarım gün tatil olacak. Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü (Arife Günü) saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığı 7 Haziran Cuma gününü de idari izin ilan etti. Hafta sonları da eklendiğinde 9 günlük bir bayram yapılacak.

  • 3
  • 10
ARİFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?
ARİFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2019 Ramazan Bayramı arifesi idari izin ilan edildi. Yani tüm devlet kurumu çalışanları arife günü resmi izinli sayılacaklar. Ancak özel sektör için durum biraz farklı. Özel sektördekiler arife gününde yarım gün resmi izinliler. Yani öğleden sonra özel sektör çalışanları resmi olarak izinli sayılacaklar. Bu durumda akıllara PTT ve bankaların arife günü çalışıp çalışmadıkları sorusu geliyor.

  • 4
  • 10
PTT AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA AÇIK MI?
PTT AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA AÇIK MI?

Bayramın tatil olması ve PTT'nin resmi kurum niteliğinde çalışması dolayısıyla PTT şubeleri arife günü öğlene kadar hizmet verecek. Öğleden sonra ise PTT şubeleri kapanacak. PTT kargo dağıtımları ise 4 – 8 Haziran arasında ve bu günlerde de yapılmayacak. Dağıtımlar Pazar günü itibariyle yeniden başlayacak. İşlemler bir sonraki iş günü olan pazartesi günü görülecek.

  • 5
  • 10
ARİFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?
ARİFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

Arife günü bankalar öğlen saat 12.30'a kadar hizmet verecekler. Saat 12.30'dan sonra ise tüm bankalar bayram tatili süresince kapalı olacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN