Arama

Rus elçiye suikast, ABD’nin ilgi alanında!

Rus elçiye suikast, ABD’nin ilgi alanında!
Yayınlanma Tarihi: 13.6.2017 09:52:05

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastinde, ilginç bilgilere ulaşıldı. Suikast ile ilgili derin bir araştırma yapan Başsavcılık, tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş ile KKTC’de otelde buluşup suikast emrini veren 5 FETÖ ‘abisi’nin izine ulaştı. Bu isimlerden birisi KKTC’de akademisyen çıktı


Andrey Karlov suikastında çember daralıyor. Savcılık, cinayeti işleyen FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikast talimatını aldığı abilerden birinin KKTC’de yaşadığı tespit edildi. Saldırganın cinayet emrini aldığı otele gitmeden önce bu kişiyle telefondan “Face Time” (sesli-görüntülü görüşme) yaptığı da belirlendi.

OTELDE  BULUŞTULAR

Savcılık daha önce Altıntaş’ın telefon, bilgisayar ve HTS kayıtlarından suikast hazırlıklarının 15 Kasım 2016’da başlatıldığını tespit etmişti. Altıntaş’ın 15 Kasım’da telefonunu değiştirdiği ve WhatsApp’tan tutuklu ev arkadaşı Sercan B.’ye mesaj atarak, takım elbise istediği saptandı. Takım elbiseyi alan Altıntaş’ın kasım ayı sonunda önce Yenimahalle Akköprü’de bir AVM’ye gittiği tespit edildi.

Saldırganın telefon kayıtlarından, otele gitmeden birkaç gün “Face Time” adlı programdan, 5 yıldızlı bir otelde buluşmak üzere örgüt abileri ile randevulaştığı ve saldırı talimatını da bu otelde aldığı değerlendiriliyor.
Otel kaydının yanı sıra buluşma tarihine ilişkin baz kayıtlarını da inceleyen savcılık, 5 kişilik bir listeye ulaştı. FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen isimlerin ilişkileri ve Mevlüt Mert Altıntaş’la olan irtibatları üzerinden iz sürülüyor. Listede yer alanlardan birinin KKTC’de olduğu ve bir üniversitede akademisyen olduğu öğrenildi. Bu ismin otel kaydının yanı sıra IP adresinden de Altıntaş’la bilgisayar üzerinden irtibat kuranlar arasında bulunduğu saptandı.

ABD SORUŞTURMAYA DAHİL OLMAK İSTEDİ

Bu arada, Sabah gazetesindeki bir haberde yer alan ayrını da suikastte FETÖ ile birlikte ABD’nin de yer aldığına dair soru işaretlerine neden oldu. O detaya göre 2 hafta önce FBI da Karlov suikasti soruşturmasına tuhaf bir bahaneyle dahil olmak istedi.

Soruşturmayı Türkiye ile Rusya ortak yürütüyor. ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkilileri 2 hafta önce Ankara’ya gelerek Altıntaş’ın bilgisayarını incelemek istedi. Altıntaş’ın bilgisayarından ABD Büyükelçisi John Bass ile ilgili araştırma yapmasını gerekçe göstererek, soruşturmaya dahil olmak taleplerini iletti. Ancak Türk yetkililer, “Bu, Rusya ile Türkiye’yi ilgilendiren bir soruşturma. Sizin taraf olmanız uygun değil” diyerek FBI yetkililerini geri çevirdi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN