Arama

İşte zalimler!

Riyad yönetimi, İsrail ile yeni bir kuşak oluştururken, Suudi din adamları da bunu meşrulaştıracak, akıl almaz fetvalar üretmeye devam ediyorlar. Riyad Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh, "İsrail’le savaşmanın caiz olmadığını" söyleyip, Hamas’ı terör örgütü ilan etti. Sözde fetva Kur'an hükümlerine tamamen aykırı.

İşte zalimler!
Yayınlanma Tarihi: 21.11.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.11.2017 13:01

"İsrail'le savaşmak caiz değildir..."

Akılları bulandıran bu fetva, Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh'ten geldi. Müftü, geçtiğimiz hafta konuk olduğu televizyon programında kendisine yöneltilen "Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylara ilişkin" soruyu yanıtladı. İsrail'e karşı savaşmanın caiz olmadığını ve hatta Hamas'ın "terör örgütü" olduğunu iddia etti. İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh'i, fetvasından dolayı tebrik ederek ülkesine davet etti. Suudi Arabistan eksenli bu fetva günlerdir tartışılıyor.


Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh

ILIMLI İSLAM PROJESİ Mİ?

Bu olayın, Suudi Arabistan'ın son aylarda "ılımlı İslam" adı altında attığı adımların bir yansıması olduğu ortada. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın ülkesini "ılımı İslam'a döndürme sözü" vermesinin ardından Körfez'de büyük bir hareketlilik yaşandı. Yeni Şafak'ın haberine göre, İş adamlarına sansasyonel operasyonlar düzenlenirken, radikal kararlar alındı. Ayrıca İran karşıtı ve Batı yanlısı ifadeler de resmi makamlarca sıklıkla vurgulandı.


Kurulduğu 1947 yılından beri sistematik olarak Filistinli Müslümanlara zulmeden İsrail, Filistin topraklarını da işgal etmeye devam ediyor.

İSRAİL'LE GİZLİ DİPLOMASİ

Riyad'ın Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'le yoğun bağlantılar kurduğu iddiaları artarken, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ülkesinin diplomatik ilişkisi bulunmayan Suudi Arabistan ile 'İran'a karşı' gizlice iletişim kurduğunu açıkladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da İran'a karşı Suudi Arabistan'la istihbarat paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Yaşanan olaylar, Arap-İsrail stratejik ortaklığının hayata geçirilmeye çalışıldığını gösteriyor. Körfez'de İran ve Katar gibi güçlere karşı ABD'nin lehine olan birçok işbirliği kuruluyor. Bu noktada, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır da Suudi Arabistan'la aynı safta yer alıyor.

AYETLERDE "ZALİMLERE" İŞARET EDİLİYOR

Suudi Arabistan'dan çıkan İsrail fetvasının hükmüne bakıldığında ise, Kur'an'ı Kerim'e tamamen aykırı olduğu anlaşılıyor. Mümtehine Suresi'nde İslam'la savaşanlar için yer alan ayet, durumu en net biçimde açıklıyor: "Allah, din konusunda sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlarla iyi ilişkiler içinde olmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. Allah adaletli olanları elbette sever. Allah ancak, din konusunda sizinle savaşmış, sizi yurtlarınızdan çıkarmış ve çıkarılmanıza yardım etmiş olanlarla dostluk kurmanızı yasaklar. Kim onlarla dost olursa işte bunlar kendilerine yazık etmişlerdir." (Mümtehine 8-9).

"Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, âhirette de onlar için büyük azap vardır." (Bakara 114).

"Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez." (Maide 51).

"Yalan sözlerle Allah'a iftira edenden veya O'nun âyetlerini yalan sayandan daha zalimi kimdir? Şüphe yok ki zalimler kurtuluşa eremezler." (En'am 21).


Birleşik Arap Emirlikleri​'nde orduda görevli general Abdullah el Haşmi


Abu Dabi Veliaht Prensi, BAE Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan

'İSRAİL KARDEŞİMİZ, ABD ABİMİZ'

Birleşik Arap Emirlikleri'inde orduda görevli general Abdullah el Haşmi de geçtiğimiz hafta BAE ile İsrail'in iki kardeş ülke olduğunu açıklamıştı. El Haşmi, "BAE ve İsrail iki kardeş ülkedir. ABD ise iki ülke arasındaki farkı denetleyen abidir" dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN