Arama

Myanmar’da tehlikeli kaçış

Myanmar ordusunun Arakanlı Müslüman sivillere yönelik operasyonları sürüyor. Saldırılardan kaçmaya çalışan Arakanlılar bulabildikleri teknelerle veya yürüyerek nehri geçmeye çalışıyorlar.

Myanmar’da tehlikeli kaçış
Yayınlanma Tarihi: 4.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.09.2017 17:56

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamlar sürüyor. Bir yandan köyleri yakıp yıkan budist rahip caniliği devam ederken, diğer yandan da kaçan Müslümanların üzerlerine roketatarlarla vahşet saçılıyor.

Bu durumdan kaçmaya, canını kurtarmaya çalışan on binlerce Müslüman Bangladeş sınırındaki Naf Nehrine akın ediyor.

BİRBİRLERİ İLE YAŞAM MÜCADELESİNE GİRDİLER

Arakanlı Müslümanlar'ın Naf Nehri kıyısından Bangladeş'e geçmeye çalıştığı görüntüler kameraya yansıdı. Görüntülerde son derece güvenliksiz ve ilkel teknelere doluşan yüzlerce mülteci karşı yakaya geçebilmek için adeta birbirleri ile yaşam mücadelesine girdi.

Tekneye sığamayan mülteciler ise Nehri geçmeye çalıştı, derin sulara doğru ilerledi. Yanlarında getirdikleri eşyaları ile Bangladeş sınırına koyuldular.

TEKNELER SIK SIK ALABORA OLUYOR

Bir diğer seçenek olan Bengal Körfezi'ne çıkarak deniz yoluyla Bangladeş'e geçmek için açık denize çıkmak zorunda olan siviller, tehlikeli bir yolculuk yapıyor.

Yolculukları sırasında Arakanlı Müslümanların içinde olduğu derme çatma tekneler sık sık alabora oluyor. Kara, deniz nehir geçişleri sırasında Bangladeş ya da Myanmar güvenlik güçleri yer yer taciz ateşi açıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN