Arama

Elon Musk'ın ses getiren projeleri

29.08.2018 - 12:06 Son Güncelleme : 29.08.2018 - 15:37 Dünya çapında ünlü iş adamı Elon Musk sadece elektrikli otomobillere yaptığı yatırımlarla yetinmiyor. Güney Afrika doğumlu milyarder, Tesla elektrikli otomobil projesi dışında başka teknolojilerle de yakından ilgili.

Elon Musk’ın ses getiren projeleri
Yayınlanma Tarihi: 30.8.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 30.08.2018 17:24

Elon Musk geçen 20 yıl içinde Silikon Vadisi'nin en tanınan simalarından biri oldu. İnternet ödeme sistemi Paypal'ı 2002 yılında satmasıyla ilk büyük girişimine imza attı.Musk bu adımdan sonra ilk baştaki stratejisini değiştirdi. O dönemden bu yana teknik olarak karmaşık ve pahalı ürünleri uygun fiyatlarla satmayı hedefliyor.Musk, SpaceX adındaki özel uzay aracı ve roket üreten firmasını kurdu. Hedef, Mars'ın kolonileştirilmesi. Uzaya yolculukları uygun fiyatlarla sunmak isteyen işletmenin şu anki değerinin 20 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.

Yapılan birkaç başarısız girişimden sonra Falcon 9 taşıyıcı roketleri ve uzay aracı Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) önemli tedarikçilerine dönüştü. İşletmenin açıklamasına göre 2022'den

DEVASA TESLA

Geçen yıl Musk'ın gelecek vizyonunda yeni bir gelişme daha oldu: Tesla Semi adlı elektrikli ve römorklu ağır kamyon modeli tasarlandı. Üretime 2019 yılında geçilecek.

Musk, bu aracın işletme masraflarının aynı büyüklükteki klasik bir ağır kamyondan en az yüzde 20 daha az olacağını vurguluyor.

SOLARYUM KİREMİTLİ ÇATILAR

Musk SolarCity adlı güneş enerjisi işletmesine de yatırımda bulunuyor. 2016 yılından bu yana bu işletme Tesla'ya ait. İşletme 300 binden fazla konutu güneş enerjisi sistemi ile donatmış.

Musk'ın planları gerçekleşecek olursa, çatılardaki enerjinin Tesla'ya ait batarya paneline (Powerwall) depolanması öngörülüyor. Bu enerji ile elektrikli otomobiller de şarj edilebilecek.

ELEKTRİKLE ÇALIŞAN GELECEK

Musk, "Powerwall" konseptini daha 2015'te tanıtmıştı. Burada kastedilen, bir akıllı telefon üzerinden yönlendirilebilen kompakt bir lityum iyon pil.

Ancak bu konuda da ağır aksak yürüyen üretim süreci pilin piyasaya girişinde sorun yarattı. "Powerbank" Nevada çölündeki Mega Fabrika'da (Gigafactory) üretiliyor.

MODERN POSTA

Elon Musk tarafından geliştirilen üst düzey hızlı ulaşım aracı Hyperloop'un 2013'te tanıtılmasıyla küresel dikkatler bu projeye çevrildi. Bu konsept, yazıların basınçlı hava yardımıyla gönderildiği boru postası düşüncesine dayanıyor.

Musk'a göre bin 200 kilometreye kadar varan mesafelerde şimdikinden çok daha hızlı ve çevre dostu bir biçimde yolculuk yapılabilecek. Ancak konsept eleştiriliyor.

itibaren Mars'a ilk kargo uçuşları başlayacak. İki yıl sonra da Mars'a yolcu taşınmaya başlanacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN