Arama

Hangi üniversite ne kadar burs veriyor?

Tercih dönemi başladı. Ancak bazıları, hâlâ kararsız. Vakıf üniversitesi düşünenler için burslar önemli bir karar verme kriteri olacak. Yurtdışında yüksek lisans hakkı tanıyan da var, maaş kadar destek veren de. İşte bazı vakıf üniversitelerindeki 'cezbedici' burs seçenekleri...

Hangi üniversite ne kadar burs veriyor?
Yayınlanma Tarihi: 9.8.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 09.08.2018 12:31

Sıralamada ilk 10 bine girerek Özyeğin Üniversitesi'ni tercih eden adaylar, yılda dokuz ay, sıralamalarına göre yurt, nakit, yemek, ulaşım bursu kazanıyor.

YKS sıralamasına göre 5 bin TL'yi bulan burslar var. İlk 100 arasındaki adaylardan kendini seçene, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 8 ay boyunca 5 bin lira burs veriyor. Bu üniversitede lisans okuyan öğrencinin kardeş, anne, baba ve eşine yüzde 20 indirim yapılıyor.

Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı'nda, 2018'de üniversitenin tam burslu programına yerleşenlere ihtiyaç durumları tespit edilerek yurt, kitap bursu ya da cep harçlığı veriliyor.

SAY, SÖZ ve EA puanında ilk 100'e girerek Yeditepe Üniversitesi'ne girene 1.250 TL, DİL puanında ise 500 TL burs imkanı var. DİL puan türünde 200'de olup Yeditepe Üniversitesi'ne yerleşenler, üniversite sosyal tesislerindeki imkânlardan ücretsiz yararlanabiliyor. Ayrıca öğrenci yurtta kalmak isterse yurt, istemezse ücretsiz ulaşım fırsatı sağlanıyor.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde 7 ay 5 bin TL eğitim bursunun yanı sıra ücretsiz yurt ve yemek hizmeti sağlıyor.

Biruni Üniversitesi'nin burs miktarı 4 bin lira.

Nişantaşı Üniversitesi, sporda başarılı olanlara yüzde 100'e kadar burs veriyor. Üniversite bünyesinde kurulan NishNova Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde, öğrencilere projelerini hayata geçirme fırsatı sunuyor. TÜBİTAK tarafından tespit edilen uluslararası bilimsel yarışmalarda madalya kazanan ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin ilgili alanının burslu programlarına sınavsız yerleşen öğrenciye, 9 ay boyunca miktarı mütevelli heyet tarafından belirlenen bilim bursu veriliyor.

İzmir dışında ikâmet eden ve dil puan türünde ilk 1.000'de, diğer puan türlerinde ilk 5 binde yer alarak Yaşar Üniversitesi'ne giren ve tam burslu olarak kayıt yaptıran öğrenciler, üniversitenin yurdundan ücretsiz faydalanıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğretmen çocuklarına öğrenim ücretinin yüzde 10'u kadar indirim sağlarken, maddi açıdan zorluk yaşadığını belgeleyen aktif öğrencilere 'İhtiyaç Bursları' veriyor.

Liseyi birincilikle bitirenler, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ni tercih etmeleri halinde yüzde 25 burs alabiliyor.

Nişantaşı Üniversitesi, sporda başarılı olanlara yüzde 100'e kadar burs veriyor. Üniversite bünyesinde kurulan NishNova Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde, öğrencilere projelerini hayata geçirme fırsatı sunuyor. TÜBİTAK tarafından tespit edilen uluslararası bilimsel yarışmalarda madalya kazanan ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin ilgili alanının burslu programlarına sınavsız yerleşen öğrenciye, 9 ay boyunca miktarı mütevelli heyet tarafından belirlenen bilim bursu veriliyor.

Lokman Hekim Üniversitesi, olimpik branşlarda uluslararası turnuvalar, Türkiye, Avrupa, dünya ve olimpiyat derecesi olan ve üniversite takımında oynamayı kabul eden üç öğrenciye, tam burs veriyor.

Kapadokya Üniversitesi'ne girenler yüzde 15 bölge bursu alabiliyor. Kapadokya Üniversitesi tarafından yapılan 'Mesleki Eğilim Testi'ni çözen ve alınan sonuçlar doğrultusunda önerilen bölümlerden birine yerleşen öğrenciler, mesleki eğilim bursu alıyor.

Darüşşafaka ve Şişli Terakki lisesi mezunundan ilk üç tercihte Işık Üniversitesi'ni yazana yüzde 50 indirim sağlanıyor. Işık, güzel sanatlar liselerini bitirerek özel yetenek sınavıyla güzel sanatlar fakültesine ücretli kayıt yaptıranlara da aynı oranda indirim yapıyor. IB diploması olan ve Işık Üniversitesi'ne kayıt yaptıranlar, öğretim ücretinin yüzde 50'sini ödemiyor.

MEF Üniversitesi'nde 9 ay 1.200 TL burs veriliyor.

İlk 10.000'de yer alarak, Sabancı Üniversitesi'ne yarım bursla giren öğrencilerin bursu Yüksek Başarı Bursu'na yükseltiliyor. Yüksek Başarı Bursu kazanan öğrencilere öğrenim ücretinden yüzde 75 muafiyet sağlanıyor.

TÜBİTAK'ın uluslararası bilim yarışmalarında madalyası olan ve o alanla ilgili Çankaya Üniversitesi'nin tam burslu programlarına sınavsız yerleşen altın madalya sahiplerine aylık 1.900 TL, gümüş madalyası olanlara 1.400 TL, bronz madalya alanlara ise 1.250 TL ödeniyor. Arı Okulları mezununa Çankaya Üniversitesi yüzde 25 indirim yapıyor.

Liseden birincilikle mezun olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'ni seçenler veya milli sporcular, yüzde 100 burs kazanıyor.

Kadir Has Üniversitesi öğrencilere, ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda üniversiteye giriş üstün başarı bursu (Tam, %75, %50 ve %25 burslu) veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden ÖSYS sıralamasında, Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ), Eşit Ağırlık (EA) puan türlerine göre Kadir Has bursu, tercih bursu, IB –Abitur – Matura bursu, spor bursu, KHAS onur bursu ve barınma/yurt bursu ile bir çok kolaylık sağlıyor.

İlk 250'den kendini seçene Haliç Üniversitesi yüzde 100 burs ve 9 ay boyunca 1.000 TL.Haliç Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci anne ya da babasını kaybederse yüzde 50, ikisi vefat ederse yüzde 100; şehit eşi ve çocuklarına yüzde 50, gazi eşi ve çocuklarına yüzde 25 burs sağlanıyor. Üniversite ayrıca, yüzde 80'e kadar engeli bulunan öğrenciye yüzde 50, yüzde 60'a kadar olanlara da yüzde 25 burs sunuyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi ise IB diploma notu 32; Abitur ve Matura'sı ise 2.00 olan öğrencilere yüzde 25 indirim sağlıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi tıp fakültesine tam burslu giren ilk 1.000'dekilere aylık 4 bin TL, ilk 2 bindekilere 3 bin TL, ilk 3 bindekilere 2 bin TL eğitim desteği ve ücretsiz 'İngilizce hazırlık' eğitimi sunuyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerinin sınavlarında başarılı olup kayıt yaptıranlar, yüzde 50 'Sanata ve Yeteneğe Destek Bursu' hakkı kazanıyor. Öte yandan, Arel Liseleri mezununa İstanbul Arel Üniversitesi yüzde 50 burs veriyor.

İlk 500'den, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tam burslu yerleşene, 9 ay 1.000 TL destek, ücretsiz öğle yemeği ve konaklama imkanı var.

Maltepe Üniversitesi, ilçe mezununa yüzde 25 indirim yapıyor. İstanbul dışından Maltepe Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenci, ilk 2 bin 500'deyse ücretsiz yurt ve yemek imkânı elde ediyor.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ise son dört yılda olimpiyat, dünya, Avrupa, Balkan, Akdeniz oyunlarında ferdi veya takım olarak ilk üçte yer alanlara ve üniversite adına yarışmalara katılanlara öğrenim ücreti üzerinden yüzde 100 indirim yapıyor.

TED Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun tanıdığı spor dallarında A ve genç milli takımla kulüp düzeyinde A ve genç takımda aktif olan ve sakatlığı bulunmayanlardan ücretin yüzde 50'sini almıyor. Ankara dışından bu üniversitenin tam burslu bölümlerine yerleşenlere, dil puan türünde ilk 3 bin, diğer puan türlerinde ilk 30 bin içindeyse, kahvaltı ve akşam yemeği dâhil olmak üzere ücretsiz yurt hakkı veriliyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN