Arama

İsrail’e lanet Filistin’e destek çağrısı

İbn Haldun Üniversitesi, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı katliamla ilgili İsrail’e lanet Filistin’e destek çağrısında bulundu.

İsrail’e lanet Filistin’e destek çağrısı
Yayınlanma Tarihi: 17.5.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.05.2018 10:20

Söz konusu çağrıda; "İnsanlığın kadim şehri Kudüs'te yaşanan işgal ve zulme karşı uluslararası toplumun vicdanını sarsma umuduyla Gazze'de protesto gösterileri yapan sivilleri; çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı ayırt etmeksizin hunharca öldüren İsrail'i nefretle kınıyor, Filistinli mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz." denildi.

Devamında tarihte barış ve huzurun merkezi olan ve Darü's-selam olarak bilinen Kudüs ve Filistin toprakları, maalesef uzun zamandan beri acılar içinde kıvranmaktadır. Bu mübarek toprakları yurt edinmiş Filistinli kardeşlerimizin yaşam hakları, özgürlükleri ve umutları gasp edildiğini dile getirdi.

Destek mesajında Filistinlilerle gönül bağını hiçbir zaman koparmadığını ve de koparmayacağını belirten İbn Haldun Üniversitesi, Filistin'de akl-ı selimin devreye girmesi en büyük temennisi olduğunu, Mescid-i Aksa'yı ve İslam beldelerini işgale yeltenen ve insanların yaşama hakkına saygı göstermeyen zalim ve merhametsizlere fırsat vermemesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiklerini belirtti.

Mesajlarını şu şekilde sonlandırdı: "Kardeşlerimizin içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için Türkiye hükümetinin çabalarını destekliyor, İslam İşbirliği Teşkilatını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerini acilen harekete geçmeye çağırıyoruz."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN