Arama

Küresel katliam planı

Küresel katliam planı
Yayınlanma Tarihi: 26.5.2017 11:28:00

ABD Başkanı Trump’ın Suudi Arabistan ile 380 milyar dolarlık silah anlaşması imzalaması, Arap ülkeleri liderleriyle bir araya gelmesi, yeni dönemde ABD ve İngiltere eksenli küresel sistemin izleyeceği yolu ortaya koydu.


Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Danışma Kurulu Üyesi Atıf Gönenç, ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk yurt dışı ziyareti ve diğer temaslarını değerlendirdi.

Gönenç, Trump’ın Suudi Arabistan’da 380 milyar dolara kadar ulaşabilecek silah anlaşmaları imzalaması ve Arap ülkeleri liderleriyle bir araya gelmesinin, yeni dönemde ABD ve İngiltere eksenli küresel sistemin izleyeceği politikalara dair önemli ipuçları verdiğini söyledi.

MEZHEP SAVAŞI HEDEFLENİYOR

Irak işgalinde Şii eksenli bir yönetime zemin hazırlanması, Lübnan’da Hizbullah’ın, Yemen’de Şii unsurların desteklenmesi ve Obama döneminde İran’a yönelik ambargoların kaldırılması gibi gelişmelerin, küresel sistemin Şii bloku güçlendirerek İslam coğrafyasında mezhep temelli bir çatışma ortamına zemin hazırlama planının parçaları olarak ortaya çıktığını ifade eden Gönenç, şöyle konuştu: “Son yıllarda coğrafyamızda yaşananlar, bu planın başarılı olduğunu göstermektedir.

ABD’de yeni dönemin hem İran karşıtı söylem ve icraatla hem de Sünni bloku kuvvetlendirecek ziyaret ve anlaşmalarla başlamış olması manidardır.”

“İslam coğrafyasındaki mezhep temelli çatışma ortamının canlı tutulması ne anlama gelmektedir?

Küresel sistemin, İslam dünyasının Şii ve Sünni blok olarak iki düşman bloka ayrılmasından kazancı nedir?” sorularının sorulması gerektiğini belirten Gönenç; “ABD ve Avrupa’daki muhacirler ülkelerindeki kaos ortamı sebebiyle, yaşadıkları ülkelere bağımlı hale getirilmektedir.

Bu süreçte İslam coğrafyasına ait yetişmiş insan gücü ABD ve Avrupa ülkelerine kaymakta, geri kalan çoğunluk ise bu ülkelerin ucuz iş gücü ihtiyacını karşılamaktadır.

Silah endüstrisi İslam coğrafyasındaki bu çatışma ortamı sayesinde canlılığını ve kârlılığını devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.

(DİRİLİŞ POSTASI)
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN