Arama

Liberallerin gündemi pedofili

Bir zamanlar liberal konseyler tarafından himaye edilen, fonlanan ve savunulan Pedofili Bilgi Paylaşımı derneğinin kapatılmasının üzerinden yıllar geçti. Ancak derneğin aktif siyasete giren üyeleri, liberal medyada ve akademilerde yer alan pedofili savunuları bize sorular sorduruyorlar.

Liberallerin gündemi pedofili
Yayınlanma Tarihi: 12.7.2019 17:16:17 Güncelleme Tarihi: 12.07.2019 17:16

Avustralyalı filozof Peter Singer, TV programında köpekle ilişkiyi savundu. Singer, bugün Türkiye dahil tüm dünyada liberal gündemi belirleyen isimlerin başında geliyor. Kitapları Türkiye'de en çok tavsiye edilen liberal ideoloji kitaplarından…

"Normal olanı tanımlamanın ve sırf alışılmışın dışında olduğu için bazı davranışları damgalamanın psikologların işi olduğunu düşünmüyorum. Bir insan eğer öldükten sonra bedeninin cinsel amaçlı kullanılmasına onay veriyorsa ve (cesetin üzerinde mülkiyet hakkı bulunan) ailesi de bu konuda bir sorun çıkarmıyorsa, burada zarar verici ne var?"(1)

Yanlış okumadınız. Yukarıda mantıksal çıkarımlarla savunulan şey 'kadavra ile cinsel ilişki'. Bu iğrenç satırları yazan kişi, cahil bir toplumun cahil bir yobazı değil. Bu kişi, 'liberal özgür dünyadan' bir akademisyen. Avustralya'da yaşayan, Yeşiller Partisi'nin milletvekilliğine aday göstermiş olduğu Tom Raue (2). Bu satırların yayınlandığı yer ise Sydney Üniversitesi'nin haftalık öğrenci dergisi Honi Soit. (3)

1970'lerin başında İngiltere'de kurulan Pedofili Bilgi Paylaşımı Derneği, özgürlük adı altında pedofiliyi legalleştirmek istiyordu.

Liberal özgür dünyanın akademisyenlerinden Raue'nin gündemi sadece nekrofili değil. Aynı dergiye yazdığı 'Kim hayvanlarla ilişkiye girmeye kötü fikir dedi ki?' başlıklı yazısını şu satırlarla noktalamış:"İnsanlarla hayvanlar arasında zorlama olmadan gerçekleşen cinsel birleşmelere izin verilmesini savunan bir sivil hareket var ve umuyorum ki bunları gelecekte medyada daha fazla göreceğiz." (4) Yazıda, zoofiliyi 'anlamız gerektiğini' savunuyor.

PETER SINGER, TÜRKİYE'DE TAVSİYE EDİLEN LİBERAL

'Bu ne konuşuyor?' demeye kalmadan bu kez benzer ifadeleri meşhur bir profesörün ağzından duyuyoruz. Avustralyalı filozof ve önde gelen bir hayvan hakları savunucusu olarak tanınan Peter Singer. QandA (5) programına katılan Singer şunları söylüyor:

"Bir kadın ve bir köpeğin ilişkiye girdiğini düşünelim. Eğer kadın bundan mutluysa, köpeğin de üzerinde herhangi bir zorlama yoksa, bu bana zararsız görünüyor." (6)

Peter Singer 'marjinal bir akademisyen' değil. Türkçeye çevrilmiş birçok eseri bulunuyor (7) ve felsefe üzerine yazdığı kitaplar büyük satış rakamlarına ulaşmış. Zoofiliyi savunduğu bu konuşması için 'ciddi değil' diyen savunucuları oldu ancak Peter ciddiydi. Bir başka röportajında "Bu mantık silsilesi ile çocuklarla ilişkiye girmek de savunulur" sorusu üzerine Peter "Burada kıstasımızın bu cinsel ilişkinin 10 yaşındaki bir çocuğa zarar verip vermediği, ya da cinsel yaşamını etkileyip etkilemeyeceğidir. Benim görüşüme göre hiçbir şey için 'tamamen yanlış' diyemeyiz."(8)

'Bunlar gerçeklikten kopmuş' diyebilirsiniz ancak Peter Singer ismini arattığınızda bu ismin bugün Türkiye dahil tüm dünyada liberal gündemi belirleyen isimlerin başında geldiğini göreceksiniz. Kitapları Türkiye'de en çok tavsiye edilen liberal ideoloji kitaplarından.

Filozof Peter Singer, cinsel ilişkinin 10 yaşındaki bir çocuğu etkilemeyecekse zararlı olmadığını savunuyor.

1970'TE KURULAN PEDOFİLİ DERNEĞİ

Peki, nasıl oldu da, hemen hemen her ulus ve dinin 'aşağılık bir durum' olarak nitelediği pedofili, nekrofili gibi konular 'modern liberal dünyanın' tartışma konuları haline geldi? Cevabı biraz araştırınca ortaya dökülüyor: Sistemli ve uzun yıllara yayılan pedofiliyi legalleştirme çalışmaları.

1970'lerin başında İngiltere'de bir dernek kuruldu. Derneğin adı Paedophile Information Exchange (PIE) (9), yani Türkçe ismiyle 'Pedofili Bilgi Paylaşımı'. Dernek bir pedofilik aktivist grubu ve başlıca çalışma alanı 'rıza yaşının kaldırılması ya da düşürülmesi' idi. Derneğin üyelerine göre cinsel ilişkiye yaş sınırı konulması baskıcı bir uygulamaydı ve özgürlükleri sınırlamaktı. Tüm bu 'aktivist' söylemleri ve sözde düşünsel birikim ürünü isimlendirmeleri bir yana koyarsak bu derneğin amacı netti: Pedofiliyi legalleştirmek.

PIE kurulduğu dönemde elbette ki toplumsal bir kabul görmedi. Seminer vermek için üniversitelere gitmeye çalışan dernek gittikleri her yerde sert protestolarla karşılaşmaktaydı. Dönemin liberal gazeteleri dahi 'bu kadarı da fazla' diyerek PIE'yi hedefine almaktaydı. Örneğin Daily Mirror gazetesi 1977 yılında yayınladığı bir yorumda bu derneğin faaliyetlerine karşı olduğunu belirterek şu notu yayınladı: "Gazetemiz son derece toleranslı bir gazetedir. Ancak toleransın da bir sınırı vardır ve burası orası."

MARGARET THATCHER PARAYA BAĞLAMIŞ

Bu derneğin bunca tepkiye rağmen nasıl 10 yıldan fazla varlığını sürdürdüğü ise yakın zamanda ortaya çıktı. Vakıfların aldığı bağışları inceleyen bir rapor, Margaret Thatcher yönetiminin 1977 ve 1980 yılları arasında pedofili destekçisi bu derneğe, bugünün 400 bin Sterlinine tekabül eden bir fon verdiği ortaya çıktı. Yani İngiliz halkından toplanan vergi paraları ile pedofiliyi legalleştirmeye çalışan bir dernek fonlandı. (10)

BBC REKLAMINI YAPMIŞ

PIE'nin aldığı destek sadece bu değildi. PIE'yi bir 'aktivist grup' olarak sunan medya kurumları da mevcuttu. Bunlardan biri ise böyle konularda bizi hiç şaşırtmayan BBC'ydi. 1983 tarihli bir yayınında derneğin Magpie adlı dergisini tanıttı. Dergide amaçlarının 'pedofilinin kabul edilmesi' olduğu açık açık yazıyordu. (11)

DESTEKÇİSİ MİLLETVEKİLİ OLDU

Konuyu biraz daha kazdığımızda toplumun tepkisine rağmen faaliyetleri durmayan PIE'nin bağlı olduğu bir üst konsey olduğunu öğreniyoruz: NCCL kısa adı ile anılan Ulusal Sivil Özgürlükler Konseyi. Konseyin üç üst düzey yöneticisi Patricia Hewitt, Harriet Harman ve Jack Dromey. Bu üç ismi neden belirttim? Çünkü 1984'te kapatılan PIE'nin koruyuculuğunu yapan bu üç isim ardından liberal partilere girerek siyasette aktif rol aldı. PIE'nin kurucusu Tom O'carrol ise 'çocuk pornosu ticareti yapmak' ve 'çocuk istismarı' gibi bir dizi suçtan ötürü hapse atıldı.

Üç isimden Patricia Hewitt milletvekilliği ve sağlık sekreterliği yaptı. Hewitt skandalın ortaya çıkması üzerine özür dileyerek "Pedofilik grubu savunmam bir hataydı" açıklaması yaptı. (12) Bu özrün dilenmesinin sebebi, bir kısım medyadaki baskılardı. Yoksa savunduğu şeyden bir pişmanlığı yoktu. Hatta 'ben artık bunu savunmuyorum' gibi bir açıklaması da olmadı. Patricia Hewitt'in savunduğu şeylere bir örnek: Bir çocukla cinsel ilişkiye girilmesi çocuğun bundan zarar gördüğünü kanıtlamaz. (13) Hewitt'in savunduğu bir başka konu ise şu: Cinsel ilişkide rıza yaşı 10'a inmeli. (14)

İNGİLİZ İŞÇİ PARTİSİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ YAPTI

Adını verdiğim ve zamanında PIE'nin koruyuculuğunu yapan üç isimden biri olan Harriet Harman da İngiliz İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Başkan Vekilliği yaptı. Harman da skandalın ortaya çıkmasının ardından, ne derece samimi olduğu bilinmese de "Pişmanım" diye bir açıklama yaptı. (15)

Bu kişiler medya baskısı üzerine özür dilese de özellikle liberal medyanın içinde özür dilenmemesi gerektiğini yazan makaleler yayınlamaktaydı. Örneğin The Guardian'da çıkan bir makale "Harman pedofilik derneğe bağlantısından dolayı özür dilememekte haklı" demekteydi. (16)

Bir zamanlar liberal konseyler tarafından himaye edilen, fonlanan ve savunulan Pedofili Bilgi Paylaşımı derneğinin kapatılmasının üzerinden yıllar geçti. Ancak derneğin aktif siyasete giren üyeleri, liberal medyada ve akademilerde yer alan pedofili savunuları bize şu soruyu sorduruyor: Liberaller pedofiliyi legalleştirme çalışmalarına devam mı ediyor?

Murat Soydan -Aydınlık

DİPNOTLAR

1) http://honisoit.com/2013/03/drop-dead-gorgeous/

2) https://twitter.com/tomraue

3) https://honisoit.com/

4) https://issuu.com/honi_soit/docs/1222/11

5) https://twitter.com/QandA

6) https://www.youtube.com/watch?v=MKDv3uhqqTI

7) https://www.dr.com.tr/yazar/Peter%20Singer

8) https://www.youtube.com/watch?v=FVJEwrUCif0

9) https://www.bbc.com/news/magazine-26352378

10) https://www.dailymail.co.uk/news/article-2571632/Home-Office-gave-Paedophile-Information-Exchange-70-000-Group-allegedly-given-taxpayers-money-1977-1980.html

11) https://www.gettyimages.fr/detail/vid%C3%A9o/paedophile-infromation-exchange-report-england-film-dactualit%C3%A9/816260324

12) https://www.bbc.com/news/uk-politics-26376896

13) https://www.express.co.uk/news/uk/462604/We-can-t-prove-sex-with-children-does-them-harm-says-Labour-linked-NCCL

14) https://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/10666875/Patricia-Hewitt-called-for-age-of-consent-to-be-lowered-to-ten.html

15) https://www.bbc.com/news/uk-politics-26333558

16) https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/feb/25/harriet-harman-daily-mail

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN